Държавната секретарка по въпросите на децата Шарлот Кобел е шокирана

...
Държавната секретарка по въпросите на децата Шарлот Кобел е шокирана
Коментари Харесай

Франция и жертвите на педофилия и кръвосмешение

Държавната секретарка по въпросите на децата Шарлот Кобел е шокирана от мащабите на насилието: " Във всяка класна стая в учебно заведение има две до три деца, които или към този момент са станали жертва на полово безчинство, или им следва да преживеят сходно принуждение. Един от всеки 10 възрастни е ставал такава жертва в детството си. Какво значи това? Че непрекъснато ще срещате наранени деца, както и агресори ", съобщи Кобел. По думите ѝ на всеки три минути едно дете във Франция става жертва на блудничество или полово принуждение, показва немската социална медия АРД.

По самодейност на френското държавно управление в страната започва първата обществена акция за предварителна защита против случаите на блудничество. Със специфичен учебен видеоклип управляващите желаят да покачат чувствителността на обществото към казуса.

70 на 100 от жалбите остават без следствие

Видеото демонстрира малко момиченце в детска стая, което споделя: „ Той ми сподели, че това е нашата дребна загадка – единствено сред нас двамата. Дойде в стаята ми и сподели, че ние двамата можем да вършим неща, които правят огромните. Довечера отново ще пристигна да ме гледа. Аз не го желая, само че не мога да го кажа, тъй като нали това е загадка “, споделя момиченцето  с взор, прикрепен в пода. Чак в края детето подвига тъжните си очи, с цел да се срещнат те с тези на феновете.

Дълго време казусът не беше обсъждан обществено във Франция. През 2021 година табуто беше нарушено от няколко обществени персони. В книгата си " La Familia Grande " авторката Камий Кушнер разкри, че брат ѝ е бил насилван от нейния доведен татко - прочут политолог и някогашен евродепутат. Последва основаването на Независима комисия за случаите на кръвосмешения и полово принуждение над деца, чийто съпредседател е съдията Едуар Дюран.

„ Близо 70 % от подадените тъжби остават без следствие и единствено 3 на 100 от тези за обезчестяване на малолетни приключват с неоправдателни присъди, споделя Дюран пред АРД.

Отнемане на наставнически права

Правителството във Франция в този момент се заема с казуса. Подготвя се закон, който ще лишава наказаните за полови издевателства, блудничество или домашно принуждение сътрудници от наставнически права. Към възрастните е ориентирана и осведомителната акция. „ Сега към този момент никой няма да може да споделя, че не е знаел “, показва по този мотив Кобел.

Освен това от две години насам в правосъдните зали на Франция малолетните лица под 18-годишна възраст към този момент не са принудени да потвърждават, че не са били съгласни на полов контакт с възрастен.

През 2002 година във Франция имаше сходна осведомителна акция - против педофилията. Но тогава случаите на блудничество не бяха част от нея.

*****

Вижте и това видео на Дъждовни води:

" Биеше и мен, и децата. Биеше ги с пръчки, с маркуч. "

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР