Държавната консолидационна компания (ДКК) е решила да внесе в прокуратурата

...
Държавната консолидационна компания (ДКК) е решила да внесе в прокуратурата
Коментари Харесай

Хванали тежки злоупотреби в Кинтекс, дават бивш шеф на прокурор

Държавната консолидационна компания (ДКК) е решила да внесе в прокуратурата констатации за злоупотреби на предходния началник на " Кинтекс " Александър Михайлов, заяви на брифинг изпълнителният шеф на ДКК Смиляна Митова.

Проверка в държавното сдружение е открила, че облагата за първото тримесечие е със 17 пъти по-ниска по отношение на същия интервал на предходната година.

Митова оповести, че " Кинтекс " е сключвала контракти, които се припокриват с други действия. Фрапантен бил случай с контракт за над половин млн. $ за активност, осъществена преди сключването му. Всички контракти, подписани през шестте месеца на годината, не са докладвани на съвета на шефовете, от което следва, че Михайлов еднолично е управлявал сдружението, не е спазвал разпоредбите и не е уведомявал ДКК за договорите.

По мотив предизвестието за митинги във ВМЗ Сопот Митова съобщи, че остарялото управление не е платило дивиденти на страната от 2017 година до момента за 54 млн. лв.. Успокои синдикатите във ВМЗ, че вицепремиерът и стопански министър Корнелия Нинова е дала обещание нарастване на заплатите.

Работниците от ВМЗ Сопот ще се съберат на протест в обедната си отмора през днешния ден, съобщи БНР. Ръководствата на двата синдиката - КНСБ и КТ “Подкрепа ” - в сдружението желаеха среща с Нинова поради осъществените промени в управлението на предприятието.

От синдикатите означават, че с предходния мениджърски екип са водени договаряния за нарастване от 1 юни на заплатите с 200 лв., както и на 200 лв. месечно ваучери за храна. Настоява се тези нараствания да бъдат отразени в груповия трудов контракт.

На митинга синдикатите ще показват настояванията пред служащите и ще се реши дали ще има митинги.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР