Държавната Дума на Русия предложи френската кино звезда Жерар Депардийо

...
Държавната Дума на Русия предложи френската кино звезда Жерар Депардийо
Коментари Харесай

Отнемат руския паспорт на Депардийо

Държавната Дума на Русия предложи френската кино звезда Жерар Депардийо да бъде лишен от съветско поданство. Инициативата е на ръководителя на партия „ Справедлива Русия “ Сергей Миронов. Той счита, че звездите, които осъждат специфичната интервенция на Русия в Украйна, би трябвало да решат „ от коя страна на барикадата са “.

„ Г-н Депардийо не скри обстоятелството, че не желае да заплаща 56% от приходите си във Франция и реши да получи съветско поданство поради 13% налог върху приходите “, уточни Миронов.

„ Ако се противопоставите на Русия, то това не е вашата татковина - отидете тогава другаде “, сподели водачът на „ Справедлива Русия “. По-рано Депардийо направи редица антируски изказвания, обвинявайки Москва за спора в Украйна. Актьорът също по този начин изрази желанието си да преведе приходите от плануваните концерти във Франция на засегнатите украинци.

Агенциите напомнят, че на 1 януари 2013 година съветският президент Владимир Путин даде на французина съветско поданство със специфичен декрет. Депардийо не можеше да сдържи насладата си и на всички места заявяваше какъв брой доста обича Русия. Френският артист се записва в Саранск и даже получи купата почетен удмурт. През 2018 година стана известно, че френският артист се е записал в Новосибирск.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР