Държавната белодробна болница Света Петка Българска“ във Велинград е продала

...
Държавната белодробна болница Света Петка Българска“ във Велинград е продала
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Служебният кабинет на Радев одобрил продажбата на луксозна вила, купиха я за смешни пари

Държавната белодробна болница „ Света Петка Българска “ във Велинград е продала извънредно преференциален парцел с благословията на служебния кабинет. Решението е взето в един от последните дни на кабинета „ Донев “, оповестиха „ Биволъ “.
Вилата е разположена в туристическата част на балнеокурорта, има застроена повърхност 132 кв. м., 3 спални, 2 бани, ъгъл за хранене, изцяло оборудвана кухня и тераса с аспект към планината. „ Villa The Lodge “, както се споделя парцелът, разполага още със СПА център със сауна, джакузи, ведро и масажен кабинет, детска площадка и барбекю.
Началната цена на търга за парцела е била 40 999 лева без Данък добавена стойност., а съгласно системата за електронни търгове той е платен през вчерашния ден за сумата от 51 125 лева Новият притежател е физическото лице Виктор Рашев, който на този стадий не е разпознат, само че името съответствува с това на прочут столичен юрист.
Решението за продажбата е взето от Министерския съвет на 26 април тази година – дни преди служебният кабинет да сдаде властта, осведоми „ Сега “.
Специализирана болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация на пневмофтизиатрични болести „ Света Петка Българска “ във Велинград публично е притежател на постройката от 2011 година Иначе вилата е издигната през 1938 година
От страна на лечебното заведение е осъществен ремонт на къщата през 2012 година – положена е външна изолираност и е сменена прозоречната дограма.
За поправки вътре в постройката притежателят болница „ Света Петка Българска “ не е вложил средства повече от 15 години, твърди някогашният министър на опазването на здравето в служебния кабинет доктор Асен Меджидиев в отговор на парламентарен въпрос от депутата от „ Възраждане “ Стоян Таслаков.
Справка в имотния указател обаче демонстрира, че въпросната вила не съставлява разход за държавната болничното заведение, защото през 2021 година е била отдадена чартърен за 10 години на сдружението „ Холидейинвест “ на туристическия необут от Царево Кирил Йовнов, който също взе участие в търга за закупуването, само че го губи.
Доскоро вилата се е отдавала през уеб страницата Booking, само че сега е посочена като недостъпна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР