Държавната агенция за закрила на детето започва изпълнението на проект

...
Държавната агенция за закрила на детето започва изпълнението на проект
Коментари Харесай

Ще можем да предупреждаваме за дете в риск чрез мобилно приложение

Държавната организация за протекция на детето стартира осъществяването на план " Ефективни политики за всички деца " с код на процедурата BG05SFPR002-2.004 " Надграждане на потенциала на системите за протекция на детето “ по Програма " Развитие на човешките запаси " 2021-2027 година, оповестиха от пресцентъра на организацията. 

Повишаване качеството на живот на децата в България посредством възстановяване на координацията и политиките за тях е една от главните цели на плана. Развитие на междуинституционалното съдействие и профилирано образование на органите, участващи в системата за протекция на детето е друга активност заложена в него.

Изпълнението на плана планува основаване и внедряване на Национална осведомителна система, както и създаване и поддържане на мобилно приложение " Cyberkidz Patrol ", посредством което ще може да се подават сигнали за дете в риск. Друга съществена активност е поощряване на присъединяване на децата в процесите на взимане на решенията, които се отнасят за тях.

„ Убедени сме, че Проектът " Ефективни политики за всички деца " ще способства доста за усъвършенстването на системата за протекция на детето и за реализирането на по-ефективни политики за децата в България. Вярвам, че с осъществяването му, ще успеем да развием по-добра приобщаваща и подкрепяща среда, която да предизвиква цялостното развиване на децата в България “, съобщи доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД.

Проектът планува и действия: създаване на потенциал на чиновниците, за ефикасното използване на правата на детето, както и осъществяване на цялостни проучвания, изследвания, оценки и разбори на настоящите политики и възстановяване на координацията сред органите за протекция на детето на всички равнища. Той е за интервал от 48 месеца и ще се извършва в съдействие с способените институции, както и с представителите на гражданското общество, тъй че да са подсигурява осъществяването на поставените високи цели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР