Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата (ДАБДП) е готова

...
Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата (ДАБДП) е готова
Коментари Харесай

Готов е анализът, който трябва да намали тежките катастрофи, обяви Малина Крумова

Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " (ДАБДП) е подготвена с разбора на аргументите за тежките произшествия по пътищата, въз основата на който ще се набележат стратегически и систематични ограничения, по които да се работи в дълготраен проект за тяхното понижаване, заяви през днешния ден по Би Ти Ви ръководителят на новата конструкция Малина Крумова. Тя посочи, че документа се съгласува с виновните институции.

" Ключовото е, че множеството страни, които имат резултати в намаляването на жертвите и ранените, са ги постигнали за години и десетилетия ", разясни Крумова. Попитана, за какво най-вече тежки произшествия и починали при тях има в областите София, Пловдив и Варна, тя отговори, че има редица справедливи аргументи, като тежкият трафик, по преминаващите на тяхна територия пътища.

Анализът на ДАБДП демонстрира, че най-честите аргументи за тежките произшествия са несъобразената скорост, неправилните маневри и отнемането на преимущество. Малина Крумова уточни, че един от акцентите в работата на организацията е да откри с какво е била несъобразена несъобразената скорост, която постоянно се показва като причина за случаите в протоколите на пътна полиция.

" Това се показва като причина при първичния оглед. Искаме да знаем с какво е била несъобразена скоростта - пътя, атмосферните условия, подготовката на лидера или нещо друго ", посочи тя.

Анализът на данните за тежките произшествия от началото на годината до края на юни сочат, че тази година те са със 185 по-малко. Намаляват броят на ранените, само че починалите са с един повече - 318 за тази година.

В отговор на въпрос Крумова сподели, че за този интервал има 757 случая на тежки произшествия със самокатастрофирали коли, като уточни, че се усилват случаите, при които се стига до тях поради похищение на вниманието от мобилния телефон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР