Държавите с най-ниско ваксинационно покритие срещу COVID-19 в момента понасят

...
Държавите с най-ниско ваксинационно покритие срещу COVID-19 в момента понасят
Коментари Харесай

Български учен: Очаква се рекордна смъртност у нас по време на четвъртата вълна. Очертава се на всеки 6 месеца да се ваксинираме

Държавите с най-ниско имунизационно покритие против COVID-19 сега понасят най-вече жертви. Това съобщи пред Би Ти Ви Георги Маринов - молекулярен и постепенен биолог от Департамента по генетика в Станфордския университет.

По думите му оптимистичният вид е ваксинираните хора да бъдат предпазени от тежко протичане на вируса в границите на година.

„ Докато станете на 60 година, ще изкарате Коронавирус тежко приблизително 6 пъти – едни ще го изкарат повече, други по-малко. Това ли е светът, в който желаете на живеете? “, сподели Маринов.

Според него пътят не минава през непрекъснато реимунизиране, а в заличаване на вируса.

„ Очертава се със сегашните ваксини да се имунизираме един път на всеки шест месеца. Например Израел – след всеобщата имунизация заболеваемостта спадна, след това отбраната от имунизацията спадна и трябваше да се бият трети дози “, добави ученият.

Маринов разяснява, че чака рекордна смъртност у нас по време на четвъртата вълна. По думите му ни чака нов вид на Делта, който ще стане доминантен.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР