Държавите от ЕС имат правото да предприемат действия срещу производителите

...
Държавите от ЕС имат правото да предприемат действия срещу производителите
Коментари Харесай

ЕС: Атакувайте фирмите, ако бавят ваксините

Държавите от Европейски Съюз имат правото да подхващат дейности против производителите на ваксини за забавените доставки. Това обявиха през днешния ден представители на Европейската комисия, заяви Българска телеграфна агенция.

Държавите от Европейски Съюз и Европейска комисия не са удовлетворени от новините от предходната седмица, показаха представителите във връзка известието на " АстраЗенека ", че доставките ще се забавят в допълнение, както по-рано обявиха и от " Пфайзер ".

Председателят на комисията Урсула фон дер Лайен през днешния ден е разговаряла с управлението на " АстраЗенека ", а следобяд следва сходен диалог и с присъединяване на представители на страните от Европейски Съюз.

Говорителите показаха в отговор на въпрос, обвързван със усложненията на производителите, че лабораториите сами могат да преценяват дали да не употребяват индустриалните мощности на други компании, с цел да се добият нужните количества ваксини

Те прибавиха, че подписаните от Европейска комисия предварителни съглашения плануват опция страните от Европейски Съюз да заведат иск за несъблюдение на контракт.

Европейска комисия упорства графикът на доставките да се съблюдава, изключително откакто обезпечи доста финансиране на двете компании за разрастване на индустриални мощности още преди утвърждението за техните ваксини от европейската организация по медикаментите, допълниха говорителите
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР