Държавите-членки на Европейския съюз (ЕС) подкрепиха плановете за борба с

...
Държавите-членки на Европейския съюз (ЕС) подкрепиха плановете за борба с
Коментари Харесай

ЕС с ново законодателство в подкрепа на стоките за дълготрайна употреба

Държавите-членки на Европейския съюз (ЕС) поддържаха проектите за битка с „ бързата мода “ посредством възбрана за заличаване на непродадени облекла, защото от ден на ден артикули се насочват към по-строги правила за резистентност, съобщи Агенция Франс Прес.

Бързата мода (fast fashion) може да бъде избрана като комбиниране от на ниска цена и бързо създадени облекла, заимстващи хрумвания и дизайни както от огромните фешън къщи, по този начин и от облеклото на известни персони.

Представители на страните от Европейски Съюз се срещнаха в Брюксел, с цел да одобрят проекта, препоръчан предходната година от Европейската комисия, за възбрана на унищожаването на текстил, обувки и други непродадени потребителски артикули.

Блокът желае да понижи въздействието върху околната среда от облеклата или аксесоарите, които са създадени, само че в никакъв случай не са употребявани, изключително след необятното разпространяване на онлайн извършването на покупки.

По данни на Европейски Съюз текстилните произведения оказват четвъртото по величина влияние върху околната среда и изменението на климата в 27-те държави-членки.

За средноголемите предприятия ще има четиригодишно освобождение от възбраната, до момента в който за дребните предприятия ще важи общо изключение.

Правилата ще включват по-строги условия към продуктите, които би трябвало да бъдат " по-издръжливи, надеждни, за многократна приложимост, подлежащи на рационализация, рециклируеми и по-лесни за поддръжка ", се споделя в изказване на държавите-членки.

Много други потребителски артикули ще бъдат наранени, само че ще има изключения за храни, фуражи, медикаменти и ветеринарни артикули. Автомобилите също бяха изключени, защото други закони се занимават с тяхното влияние върху околната среда.

Стоките ще би трябвало да се продават с " дигитален паспорт на продукта ", който може да бъде QR код, се показва още в известието.

Правилата ще влязат в действие едвам след договаряния сред държавите-членки и Европейския парламент, който би трябвало да поддържа публично предложенията през идващите седмици.

Европейската организация по околна среда (ЕАОС) твърди, че броят на изнесените от Европейски Съюз използвани текстилни произведения се е утроил през последните две десетилетия - от над 550 000 тона през 2000 година до съвсем 1,7 милиона тона през 2019 година

Но ЕАОС съобщи, че ориста на използваните текстилни произведения, изнасяни от Европейски Съюз, е " доста несигурна ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР