Във вторник Русия съобщи, че е започнала първия етап от

...
Във вторник Русия съобщи, че е започнала първия етап от
Коментари Харесай

Това не е блъф: Видео показва как Русия започва учения с ядрени оръжия

Във вторник Русия заяви, че е почнала първия стадий от тестванията на тактически нуклеарни оръжия с видеообръщение, в което се вижда по какъв начин боен личен състав зарежда ракети на съоръжение.

Съобщението пристигна от съветското Министерство на защитата, което уточни, че ученията включват хиперзвукови ракети " Кинжал ", оборудвани със " специфични бойни глави ".

По-рано този месец съветският президент Владимир Путин разпореди учения с тактически нуклеарни оръжия в отговор на мнения от страна на Запада.

В изказване от 6 май Министерството на защитата съобщи, че ученията ще покачат готовността на нестратегическите нуклеарни сили за осъществяване на бойни задания и гарантиране на териториалната целокупност и суверенитета на Русия  " в отговор на провокативните изказвания и заканите на обособени западни публични лица против Руската федерация ".

Във вторник съветското Министерство на защитата (МО) заяви в известие, оповестено в съветската обществена медия " ВКонтакте " (ВК), че персоналният състав на Южния боен окръг е почнал да се образова и да извършва бойни задания със " специфични муниции " за ракетните системи " Искандер ". Това включва съоръжение на пускови установки и  " тайното им пренасяне в избрания позиционен регион за подготовка за изстрелване на ракети ".



" Личният състав на авиационните елементи на съветските Въздушно-космически сили, участващи в тренировката, оборудва авиационните оръжия със специфични бойни глави, в това число хиперзвуковите ракети " Кинжал ", и лети в избраните зони за наблюдаване ", се споделя в изказването.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР