Държавен фонд Земеделие“-Разплащателна агенция приключи техническата и финансова оценка на

...
Държавен фонд Земеделие“-Разплащателна агенция приключи техническата и финансова оценка на
Коментари Харесай

С 431 млн. лв. се подкрепят инвестиции в земеделски стопанства

Държавен фонд „ Земеделие “-Разплащателна организация завърши техническата и финансова оценка на 1699 плана по подмярка 4.1 „ Инвестиции в аграрни стопанства “ от мярка 4 „ Инвестиции в материални активи “ от ПРСР 2014-2020 година.

От стадий оценка за административно сходство и допустимост до стадий техническа и финансова оценка, минаха 1699 планови оферти, които са класирани съгласно броя на присъдените точки по критериите за асортимент от изискванията за кандидатстване.

За 850 плана е обезпечен бюджет за финансиране. Той e в размер на 431 997 104 лева, от които 130 490 976 лева са средства от инструмента на Европейския съюз за възобновяване (European Union Recovery Instrument – EURI).

В двата стадия на разглеждане от претендентите са оттеглени 42 плана. Припомняме, че плановите оферти бяха подадени посредством ИСУН в края на предходната година.

По подмярка 4.1 се финансират вложения, с които се реализира рационализация и повишение на конкурентоспособността на земеделските стопанства. Парите от  финансовата поддръжка на Европейския фонд за развиване на селските региони се употребяват за откриване на нови работни места, основаване на по-добри условия за труд, поощряване на биологичното произвеждане и внедряването на новаторски индустриални технологии.

В плановите си оферти бенефициерите залагат на цифровизация и автоматизация на работните процеси.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР