Държавен фонд от 10 милиона долара за универсален достъп до

...
Държавен фонд от 10 милиона долара за универсален достъп до
Коментари Харесай

Ето как държавен фонд от 10 млн. долара за интернет достъп стои непокътнат

Държавен фонд от 10 милиона $ за повсеместен достъп до интернет стои без да бъде изхарчен нито цент – историята звучи като част от нерадостната българска реалност, само че в действителност идва о т Южна Африка.

Разкритието е на взаимен отчет на Web Foundation, Alliance for Affordable Internet и UN Women, който заключава, че доста държавни управления на Черния континент не престават да бездействат за обезпечаването на естествен интернет достъп за популацията си, макар че има задоволително избрани за това средства.

Най-фрапиращ е казусът с ЮАР, където за задачата за заделени 10 милиона $ и от тях не е изхарчено безусловно нищо.

Общо 37 африкански страни или съвсем 70 % от континента имат такива фондове с обща стойност 408 милиона $. Според отчета, това е задоволително, с цел да бъде извършено цифрово образование на над 30 милиона души.

Особено нежелано е ситуацията на дамите, защото единствено в 3 страни има стратегии за цифрова просветеност на нежния пол.

„Призоваваме държавните управления да похарчат дейно и навременно тези средства и да влагат най-малко половината от тях в онлайн начинания за жени“, се споделя в отчета, наименуван Universal Service and Access Funds: An Untapped Resource to Close the Gender Digital Divide.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР