„Държавата в годините назад без бюджет е възлагала текущите ремонти

...
„Държавата в годините назад без бюджет е възлагала текущите ремонти
Коментари Харесай

Министърът разкри схемата. Защо не е платено на пътните строители

„ Държавата в годините обратно без бюджет е възлагала настоящите поправки по пътищата, а с решение на Министерския съвет в края на годината са отпускани средствата. Не компаниите са неточни, а възлаганията, направени от ръководството на ГЕРБ. " Това изясни в изявление за бТВ служебният районен министър Иван Шишков във връзка продължаващата повече от година сага с неиздължените пари на страната към пътните строители.

"ГЕРБ елегантно се дръпна и остави компаниите, които трябваше да водят война със служебния и постоянния кабинет “, напомни министърът.

Той разяснява и забавянето в градежа на автомагистрала "Струма " и сподели, че най-вероятно тунел "Железница " ще бъде подготвен след месец и половина, само че няма да има път до него. "Имаме модел за подсилване на свлачището, което заплашва пътя ", посочи министърът.

Според него решението е да се пусне придвижването в едната лента. „ Другият вид е да им тунели, само че да няма придвижване по тях “, сподели министърът.

Що се отнася до енергийните доставки, той сподели, че е разграничено на стадии въвеждането в употреба на интерконектора с Гърция. Възможно е преди 1 октомври той да проработи, само че зависи от строителя, изясни Шишков.

Министърът акцентира, че строителят е заречен, че в първите 10 дни ще е подготвена последната част от обекта. Водят се диалози с надзора, с цел да може по-бързо да премине и инспекцията на ДНСК, и да се издаде позволение за прилагане.

„ Новите публични поръчки за зимното разчистване са оповестени. В понеделник те ще се появят на уеб страницата на АПИ. Срокът е скъсен. Призовавам всички компании да вземат участие интензивно и да се отнесат отговорно “, сподели Иван Шишков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР