Държавата в битка с кабелните пирати. Това става възможно след

...
Държавата в битка с кабелните пирати. Това става възможно след
Коментари Харесай

Държавата в битка с кабелните пирати

Държавата в борба с „ кабелните пирати ”. Това става допустимо след направените промени в Закона за авторското право, признати от Народното събрание. Ще бъдат купени програмен продукт и техника, с която да се ревизира в действително време дали кабелните оператори популяризират телевизионна продукция, без да заплащат за нея. Актовете за нарушителите към този момент ще могат да се връчват и по електронен път. С измененията България излиза от " черния лист ” за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност на Съединените щати.

Програмите стигат до феновете с посредничеството на кабелни оператори. Сега страната желае да изсветли бизнеса на тези, които са в сивия бранш. Част от нарушителите лъжат за действителния брой клиенти. Например афишират, че дават продукция на 1000 фенове, до момента в който действително обезпечават кабелна на 15 000. За нея взимат и такси, които прибират единствено за себе си. Други настояват, че популяризират единствено някои телевизионни канали, до момента в който действително доставят двойно или тройно повече. 

„ Това е кражба на интелектуална благосъстоятелност ”, обясни  Христиан Митев, „ Обединени патриоти ”.

„ Говорим за скриване на над 500 000 клиента, на над половин милион клиенти, от които те взимат чиста облага ”, изясни Велизар Соколов, изпълнителен шеф на ТеРаПро.

Сега страната в лицето на Министерство на културата постанова правила. Като закупува специфичен програмен продукт, с който нарушителите да се засичат в действително време. А те ще получават санкциите си към този момент по електронен път.

„ По този метод ще бъдат пресечени опитите за отбягване на връчване на наказателните постановления. Тоест те няма да могат да се измъкват, както го вършат до момента. Актът ще се счита за връчен ”, съобщи Румен Димитров, зам.-министър на културата.

Информацията за електронните актове ще се появява на страницата на Министерство на културата. Поправките в закона удовлетворяват и Сдружението за отбрана на легалното разпространяване на стратегии.  

„ Едно от доста значимите неща, които би трябвало да кажем на феновете е, че това не е за тяхна сметка. Защото действително погледната разлика в цената, която те заплащат като клиенти на един легален и на един пиратски, или сив кабелен оператор, няма ”, изясни Велизар Николов.

Сега законът ще принуди „ кабелните пирати ” да заплащат на малките екрани, чиито стратегии популяризират без пари. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР