Държавата ще брои над 1 милион лева с ДДС за

...
Държавата ще брои над 1 милион лева с ДДС за
Коментари Харесай

Купуваме на мигрантите в Елхово и Любимец климатици за над 1 милион лева, било им… много жега

Държавата ще брои над 1 милион лв. с Данък добавена стойност за климатици, които ще бъдат инсталирани в контейнерите, населявани от мигранти в лагерите в Любимец и Елхово. Това излиза наяве от социална поръчка, оповестена преди броени дни от Дирекция „ Миграция “ към Министерство на вътрешните работи, сподели инспекция на „Телеграф“ в АОП.

Поводът за солидната покупка е, че на настанените краткотрайно чужденци им било адска горещина, а трябвало да им се обезпечат естествени условия за престояване.

„ Контейнерите в инфраструктурните региони в град Любимец и град Елхово разполагат с конвектор за отопление през зимния сезон. За изстудяване на пространствата през летния сезон няма обезпечена климатична техника. Предвид високите температури през летния сезон и за обезпечаване на естествени условия за живот на настанените чужденци, както и за обезпечаване на естествени условия за работа на чиновниците, е належащо застраховане потребността от климатици в двата обекта “, стимулират се за поръчката от вътрешното министерство, излиза наяве от документите към нея.

За комфорта на мигрантите през лятото в Любимец ще бъдат включени общо 388 машини, а в Елхово-612. Самите климатици би трябвало да разполагат с мощ 9000 BTU и да могат да охлаждат пространства от 15 квадрата, както и да отопляват таива с размер 13 кв. м. Излиза, че всяки от общо 1000-та климатици ще коства по 1000 лева

Остава отворен обаче въпросът за какво търгът се афишира в разгара на лятото и при всички случаи до подписването на контракт с изпълнителя и монтажа на охладителната техника (за него е даден период от 20 дни) ще е пристигнала есента, т.е. от климатиците ще има изгода едвам след година.

Освен за двата бежански лагера пък от Министерство на вътрешните работи ще поръчат в допълнение и 4 климатика за централата на дирекцията в София, като те ще костват на данъкоплатците 30 хиляди лв..
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР