Държавата се управлява от задната седалка на джипове. Никоя прокуратура

...
Държавата се управлява от задната седалка на джипове. Никоя прокуратура
Коментари Харесай

Гешев: Държавата се управлява от задната седалка на джипове

Държавата се ръководи от задната седалка на джипове. Никоя прокуратура и никой основен прокурор в света не могат да се преборят с корупцията и с кражбите, когато са държавна политика.

Това мнение изрази някогашният основен прокурор Иван Гешев пред.

По думите му няма по какъв начин да се реализира правдивост, когато ръководещите политици и икономическите кръгове зад тях водят война и не желаят да има правдивост. Същото важи и когато Министерство на вътрешните работи не разкрива закононарушения, а води война с прокуратурата, когато Народното събрание трансформира закони в полза на олигарсите, добави Гешев.

Политиците, като се изключи че са некомпетентни, корумпирани и подвластни, само че основават умишлено некачествени закони и се пробват да управляват правосъдната власт, с цел да продължат да крадат, изясни някогашният основен прокурор.

Според него повода за отстраняването му е изтекла информация, в това число и по " Барселонагейт ".

" Бях отхвърлен в нарушаване на закона и Конституцията, до момента в който хвърча със аероплан, с цел да дам информация на Европейския парламент. Това го направиха партиите " политически отпадък ", които управляват Висш съдебен съвет. В юридически смисъл случилото се е казус и безсрамие. Ако е правилно, че не съм си приключил работата, че съм зависил от някоя партия, още щях да съм основен прокурор. След като съм отхвърлен, значи съм си правил работата. "

През последните години трите типа управляващи - в нарушаване на правилото на разделяне, са се слели, акцентира още Гешев. И допълни- задачата под концепциите за промени, правдивост, европейски полезности и промени в Конституцията, е единствено една - прокуратурата и съдът да бъдат овладени. И за какво?

" За да може, като се краде, да се краде безнаказано ", уверен е Иван Гешев.

За " Справедливост за България " той уточни, че е родолюбиво, патриотично, консервативно придвижване за - България да бъде още веднъж мощна.

" Няма да разчитаме на олигарси. Нямаме финансиране. Ще създадем сметка, с цел да могат нашите съидейници да ни оказват помощ. Съмишленици са тези, които имат вяра в България. Ще се доверя на хора, които в името на България, са подготвени да поемат риск ", уточни Гешев.

Стана ясно още, че се обмисля под каква форма " Справедливост за България " може да се яви на локалните избори.

" Нямам упоритости към кметски пост. Имам упоритост да оказа помощ на страната да се възвърне, да се върне вярата на хората ", заключи Гешев.

Припомняме, че при започване на месеца някогашният основен прокурор заяви, че основава гражданско родолюбиво консервативно придвижване, което ще се основава на правилата на националното достолепие, християнската нравственос и българските обичайни фамилни полезности. На 10 юни Иван Гешев записва гражданското придвижване " Справедливост за България ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР