Държавата не заделя средства за патриотичното обучение на деца, но

...
Държавата не заделя средства за патриотичното обучение на деца, но
Коментари Харесай


Държавата не заделя средства за патриотичното обучение на деца, но пък се дава възможност на вс

Държавата не заделя средства за патриотичното образование на деца, само че пък се дава опция на " всевъзможни стратегии " да прокарват " измислени идеологии ", които объркват дребните.

Такава теза разви вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. По традиция той направи изказване пред медиите отвън столицата. Днес той взе присъединяване в тържествена гала, на която връчи знамето на втория гвардейски училищен отряд, формиран от ученици на Основно учебно заведение „ Д-р Петър Берон “ – град Плевен.

„ Получавайки едно обикновено патриотично образование, може би една част от тях ще изберат в бъдеще военната специалност или специалности, свързани със сигурността и защитата “, сподели Каракачанов, представен от пресцентъра на Министерството на защитата.

По думите му децата би трябвало да бъдат възпитавани в национализъм и в положителните обичаи на Българската войска като смелост, почтеност и любов към родината, а не в някакви измислени „ джендър “ идеологии.

" Пари за тези деца, които желаят да носят военна униформа и да учат българската история страната не намира или мъчно намира. Но пък са подготвени всевъзможни стратегии, на всевъзможни измислени идеологии да ги набутват в България и да объркват съзнанието на децата “, съобщи още Каракачанов и акцентира:

„ Това е разликата през днешния ден: сред тези деца и тези, които са се наточили да прибират пари по разнообразни европейски стратегии “.

" Бъдете положителни българи, възпитавайте се в духа на гвардейския национализъм ", обърна се министърът към децата.

Кметът на Община Плевен Георг Спартански е поканил младите гвардейци да се включат в събитията на общината във връзка Националния празник на България 3 март и 140-годишнината от Освобождението. Вторият училищен гвардейски отряд получи приветствен адрес и от президента на Румен Радев, както и от представители на локалната администрация и Министерството на образованието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР