Държавата може и трябва да е гарант за достъпно здравеопазване,

...
Държавата може и трябва да е гарант за достъпно здравеопазване,
Коментари Харесай

Лечева: Държавата трябва да е гарант за спокоен живот

„ Държавата може и би трябвало да е поръчител за налично опазване на здравето, за качествено обучение и за естествения стандарт на живот на всеки българин “. Това съобщи претендентът за народен представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Весела Лечева по време на откриването на акцията на социалистите в Горна Оряховица.

По думите й най-тежката вреда, която ръководещите са нанесли, е страхът у хората – за живота им, за работата им и за свободното изложение на мнение.

„ Лесно е да забележим къде беше България преди 12 години, спрямо Румъния. Тогава тя ни дърпаше обратно за влизането в Европейски Съюз и бяхме с съвсем изравнени стопански и обществени индикатори. Днес в съседката ни минималната заплата е 900 лв., а в България 650 лева Това е индикаторът какво ни донесе ръководството на ГЕРБ “, сподели Лечева.

Тя добави, че за тези години са се задълбочили и неравенствата, включително и районните. “Заплатите в област Велико Търново са приблизително с по 350 лв. по-ниски от тези в Южна България. При целия капацитет, който имаме тук, това е безусловно голословно ”, акцентира Лечева.

По думите й десетки хиляди напущат страната ни всяка година, с цел да търсят по-добър живот в чужбина, оставащите тук млади пък би трябвало да избират сред това дали да учат, дали да работят или да основат семейство. „ Точно поради това предлагаме пакет от решения, които да не ги слагат пред този сложен избор. Направихме калкулации, съгласно които страната може да си разреши да подтиква младите фамилии с данъчни облекчения, с еднократна помощ от 6500 лв. при раждане на второ и трето дете, при изискване, че родителите са се осигурявали последните 24 месеца, увеличение на размера на майчинството през втората година от 380 на 650 лв. “, изясни Лечева.

Тя добави, че най-тежката цена на пандемията я заплащат възрастните хора, които са и огорчени, че дългогодишният им труд не е заплатен заслужено. Според претендента за народен представител единственото решение е действително преизчисление на всички пенсии.

„ Искаме вашата поддръжка, с цел да може на 4 април да бъдем първа политическа мощ, с цел да осъществим на процедура нашата стратегия “, сподели в умозаключение Весела Лечева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР