Държавата има механизми за контрол над цената на тока, един

...
Държавата има механизми за контрол над цената на тока, един
Коментари Харесай

Социалният министър с последни новини за всички пенсии. Ще п...

Държавата има механизми за надзор над цената на тока, един от вероятните разновидности е даже мораториум върху цените, съобщи Георги Гьоков


Осигурени са коронавирус добавките на пенсионерите. Всички ще получават по равно. Няма да има пенсионер, който до момента е получавал една сума, а след Нова година - друга от това, което е получавал досега. Това разяснява новият обществен министър Георги Гьоков пред NOVA.

" Таванът на пенсиите е една неправда на системата. Боря се да се отстрани, тъй като това демотивира хората да се самоосигуряват ", сподели още той.

Гьоков разиска и по кое време се чака да има безвъзмездни ясли и детски градини. Това е допустимо от другата образователна година. Засега тази мярка била средносрочна и не е наложителна.

" Струва 200/205 млн.лв от бюджета детските градини да бъдат безвъзмездни. Очаква се от идната образователна година да бъде решено законодателно ", сподели още той.



Държавата има механизми за надзор над цената на тока, съобщи министърът. Според него един от вероятните разновидности е даже мораториум върху цените.

„ Всички, които дават отговор на изискванията за енергийно подкрепяне, ще го получат. По време на служебното държавно управление се усили кръгът на хората, които получават обществено подкрепяне в частта енергийни помощи. Става въпрос за над 290 000 души. Досега не сме имали подобен брой в новата ни история. Добре е, че от една страна страната може да си разреши да подкрепи. От друга страна, това значи, че има доста небогати българи, които не могат да си разрешат да се отопляват ", разясни той.

Гьоков разяснява и тематиката със зеления документ.

„ Не може зеленият документ да важи за едни сфери, а за други не. Рано или късно ще се наложи да уравним нещата. Българите се съпротивляват за документа, тъй като не схващат защо става на въпрос. Те го свързват директно с имунизирането. Документът обаче важи и за преболедували, и за хора с антитела”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков.

Според него бизнесът би се съгласил с въвеждането на документа.

„ Някои неща би трябвало да се изяснят. Например по какъв начин се съвместява зеленият документ с трудовите права. Единствената цел е да предотвратим последваща вълна на ковид. За бизнеса е доста по-опасно ново затваряне. Трябва да се направи имунизационна акция. Българинът би трябвало да бъде убеждаван, а не насилван ", разясни Гьоков.

По думите му от идната образователна година е допустимо законодателно да бъде решен казусът с безплатните детски градини и ясли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР