Държавата е виновна за апокалипсиса по пътищата, тъй като липсва

...
Държавата е виновна за апокалипсиса по пътищата, тъй като липсва
Коментари Харесай

Пробват да изкарат нов виновник за катастрофата с Петков: Имало храсти, АПИ не осигурила видимост

Държавата е отговорна за апокалипсиса по пътищата, защото липсва организация на придвижването. Това съобщи ръководителят на Съюза на центровете по авто-мото подготовка Йонко Иванов в в предаването „ Денят ON AIR “ във връзка злополуката с кола на НСО, в която пътува Кирил Петков,
Според ръководителят на Българското обединяване на водачите Христо Радков автомобилът на НСО по „ груби сметки “ е карал със 120-140 км/ч, преди да види, че някой му препречва пътя, не сега на удара.
„ Служителят на НСО би трябвало да опази охраняваното лице и да пази живота на близките. Колите на НСО никой не ги стопира, те не се движат по закона за придвижване по пътищата “, съобщи Радков.
Той упрекна Агенция „ Пътна инфраструктура “, че не е осигурила видимост сред двата пътя – имало огромни шубраци.
Двамата разясниха и решението на Административният съд в София, който постанови прекъсване на реорганизацията на придвижването в центъра на столицата, тъй като не се основава на никакъв административен акт или закон.
„ В европейските столици такива неправилни решения няма. Там хората вършат от дребния път огромен път. Там хората също вършат велоалеи, само че не е наложително велоалеята да е на платната за придвижване “, сподели Христо Радков.
Според Йонко Иванов огромният тротоар на НДК би трябвало да се употребява, защото не е редно да се стопира транспортният поток, зареждането на магазини, опцията за прекосяване на коли за спешна помощ. По думите му велоалеите нямат обозначение за посока на придвижването.
„ На „ Патриарха “ тротоарът е доста необятен, там може да бъде велоалеята, няма нужна да бъде сваляна на пътното платно. На „ Витошка “ тротоарът е по-малък, само че може да се измести градинката 2 м във вътрешността “, сподели още Радков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР