Държавата е длъжник на гражданите. Започват операции по цялата страна

...
Държавата е длъжник на гражданите. Започват операции по цялата страна
Коментари Харесай

Гешев: Длъжници сме на тормозените хора

" Държавата е дебитор на жителите. Започват интервенции по цялата страна против битовата престъпност. Ще продължим, колкото е належащо, с цел да се възстановяват нещата. Ние ще създадем всичко допустимо това да стане факт ", сподели основният прокурор Иван Гешев.

Днес преди обяд бе арестуван в кв. " Христо Ботев " участник от незаконната група, която е правила въоръжени грабежи на бензиностанции в столицата и покрайнините. Други четирима са съумели да избягат, само че съгласно генсека на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, те са известни и с имената, и с прякорите си, и евентуално ще бъдат арестувани до края на деня.

  " Ще бъдем безкомпромисни, ще употребяваме всичко допустимо и разрешено от закона, с цел да живеят хората умерено и да не бъдат унизени и да не страдат от този камшик сега ", съобщи основният прокурор Иван Гешев на брифинг.

" Ако не премислят държание си, ще се изправят пред съда и ще получат каквото заслужават. То не е мъчно, в случай че има подпомагане с българските институции ", разяснява още основният прокурор Иван Гешев. И добави: Тези, които убиват, изнасилват, тормозят възрастни жители по селата, крадат, грабят, би трябвало да премислят държанието си, съобщи Гешев.

Започват регулярни акции против битовата престъпност в цялата страна, съобщи още Гешев. " Обещавам на българските жители към края на годината ще има обстоен резултат в сегмента битова престъпност. Ще употребяваме всичко допустимо и разрешено от закона хората да живеят умерено. Това е акция, не е случай ".

По мотив ареста на Васил Божков, Гешев сподели, че никой не е неосъществим.

" Всеки би трябвало да дава отговор пред закона. Зад обвинения Божков стоят милиарди, зад Цветан Василев - също. Миню Стайков - запорирани са милиони. Съдружникът на Божков, хванат в Австрия, е имал европейска заповед за арест, бил е търсен. Той е част от незаконната формация ", разясни Гешев.

" Моята заплата е огромна и би трябвало да си я заслужа. Тя идва от елементарните български жители ", сподели още обвинител номер едно и добави: " Трябва да сме безкомпромисни през всеки. Нашият ангажимент ще бъде изпълнен в околните месеци ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР