Дария Вирбанеску купува първия си фотоапарат през 2012 г., когато

...
Дария Вирбанеску купува първия си фотоапарат през 2012 г., когато
Коментари Харесай

Лицето на самотата през обектива на Дария Вирбанеску

Дария Вирбанеску купува първия си фотоапарат през 2012 година, когато ѝ хрумва концепцията за един в действителност специфичен фотографски план. Той трае цели 6 години и се назовава „ Сам “.

„ Сам “, за който научихме от страниците на Bored Panda, споделя за самотността, за тежестта, която оказва върху плещите на човек, заставен да я понася сам-самичък. Самотността във фотографиите на Вирбанеску не се преглежда като опция за самоопознаване, а като страшилище, като нещо с извънредно негативни конотации.

Живеем във времена, в които, въпреки и свързани чрез всички обществени канали, сме сами. Все повече и повече.

Има хора, които изпитват мощно възприятие за самота. Чувството ги връхлита и в никакъв случай повече не изчезва – без значение от обществената обстановка или от броя другари. Без значение къде се намираш – на морето, у дома, в града – хроничната самотност е като затвор. Няма изплъзване.

Скорошно изследване, извършено измежду 3.4 млн. души от Северна Америка, Европа, Азия и Австралия, изследва ролята на обществената изолираност, самотността или живеенето върху моралността. Учените откриват, че тези три обстановки оказват сериозна роля върху риска от преждевременна гибел.

Можете да следите Дария в нейния профил в Instagram.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР