ДАНС обясни защо отне достъпа до секретна информация на секретаря

...
ДАНС обясни защо отне достъпа до секретна информация на секретаря
Коментари Харесай

Защо ДАНС отне достъпа до секретна информация на Пламен Узунов?

ДАНС изясни за какво лиши достъпа до секретна информация на секретаря на президента Румен Радев по правни въпроси - Пламен Узунов. Това се случи по време на акцията в Президентството, след която Узунов и Пламен Бобоков бяха арестувани и упрекнати в търговия с въздействие. Съобщението на Агенцията е оповестено на страницата на ведомството.
От него излиза наяве, че на 10 юни - преди акцията на " Дондуков " 2, от Агенцията е поискано да бъде изследван допускът до равнище " Строго секретно " на Пламен  Узунов. Искането е подписано от Главния секретар на Румен Радев, и е било съпроводено със единодушие, подписано персонално от Узунов.
ДАНС лиши достъпа до класифицирана информация на двама висши чиновници на Президентството Ето какво гласи то: " Във връзка с тиражирана в електронни медии информация по отношение на липса на съображение за осъществяване на изследване на Пламен Узунов за издаване на позволение за достъп до класифицирана информация, ДАНС осведоми:
Длъжността „ Секретар по правни въпроси и антикорупция “ е включена в листата на длъжностите или дилемите, за които се изисква достъп до класифицирана информация на чиновниците в Администрацията на президента, според член 37, ал.1 от ЗЗКИ. Списъкът е одобрен от Главния секретар на Президента на Република България, той и началник на организационната единица, и е изпратен в ДАНС.
В ДАНС е получено искане от 10 юни т.г. за изследване на Пламен Димитров Узунов до равнище „ Строго секретно “, подписано от Главния секретар, съпроводено със единодушие, подписано персонално от лицето, както и всички изискуеми документи за пускане на процедура, верифицирани с автограф на Пламен Узунов. "
Хронология на събитията  ще намерите в тези материали
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР