Данните на сектор Измами“ в Главна дирекция Национална полиция“ отчитат

...
Данните на сектор Измами“ в Главна дирекция Национална полиция“ отчитат
Коментари Харесай

Зачестяват случаите на телефонни измами във Варна, ето какво да правите ако ви звъннат

Данните на бранш „ Измами “ в Главна дирекция „ Национална полиция “ регистрират 216 предотвратени опита за телефонни измами през цялата минала година. От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че единствено през първия месец на актуалната техният брой е 39.
Анализите демонстрират, че през последните месеци се следи засилен трафик на лъжливи позвънявания като главен техен адресат още веднъж са възрастни хора. Зачестяват случаите в градовете Варна, София, Пловдив, Бургас и близките обитаеми места, където криминалистите работят предпочитано, без значение, че аналогични закононарушения се следят на територията на цялата страна.
От бранш „ Измами “ още веднъж напомнят, че главните лъжливи сюжети са добре познати – мними служители на реда, лекари, юристи, родственици звънят на жертвите и възползвайки се от тяхната прочувствена настройка, оповестяват създадената скица за подпомагане на полицията, помощ на изпаднал в неволя или потърпевш родственик, последвани от искане на пари и изискване за тяхното даване. При някои по-редки случаи, при които сюжетът е за неплатени сметки за ток.
От Главна дирекция „ Национална полиция “ още веднъж припомнят, че настояването на пари по телефона е главен знак за машинация и поучават:
Затворете незабавно телефона!
Не действайте импулсивно!
Не се предоверявайте!
Опитайте да се свържете с ваши близки!
Подайте сигнал на тел. 112!
При никакви условия не предоставяйте наличните средства на непознати!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР