Данните на Националния институт по метрология и хидрология сочат, че

...
Данните на Националния институт по метрология и хидрология сочат, че
Коментари Харесай

Фандъкова каза за щетите от потопа в София

Данните на Националния институт по метрология и хидрология сочат, че към 50 литра на кв. метър за към час са паднали нощес на Орлов мост. Това значи, че в южните квартали са били над 60 литра, заяви тази заран кметът на София Йорданка Фандъкова на ексклузивен брифинг за обстановката в града и нанесените вреди след мощната стихия нощес.

За малко време се повишиха равнищата на реките - Перловската и Слатинската река излязоха в сектори - Перловската река излезе в сектора при моста на ул. "Шипка ".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Порой потопи София (СНИМКИ)

На терен са всички екипи за разчистване на улиците, на местата, където са се събрали наноси, листа. До обяд би трябвало да се почистят шахтите поради предстоящите превалявания следобяд. В момента екипите работят на няколко места - "Лъвов мост ", транспортния тунел, също по този начин в две лечебни заведения работят екипите на пожарната.

Градският превоз се движи обикновено по нормалните си направления, като се изключи линия 63 - рейсът минава по улица "Пушкин ". Всички останали места са изцяло проходими.

Получени са над 430 сигнала за спряно електричество. "В момента има 5 трафопоста със спряно електроподаване в няколко квартала ", посочи Фандъкова. По нейна информация, до обяд на всички места ще бъде възобновено електричеството.

Общо сигналите на телефон 112 през нощта са били към 700, като над 430 от тях са били за наводнявания. Най-тежките обстановки са били в най-ниските места на София - подлезите, транспортните тунели, НДК подлезът, "Лъвов мост ", подлезите на бул. "България ", на бул. "Ботевградско шосе ". Получени са доста сигнали за наводнени изби.

Няма потърпевши хора. С изключение на един леко потърпевш човек - при рухване на гръмотевица една част от покрива на един от комерсиалните обекти в квартал "Гоце Делчев " е паднала и го е наранила.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР