*** Дания. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие в Копенхаген, Кралство Дания,

...
***
Дания. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие в Копенхаген, Кралство Дания,
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната , 28 май 2022

***
Дания.
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие в Копенхаген, Кралство Дания, VII Фолклорен събор „ На площада на другата България “. Фестивалът ще събере участници от 28 танцови състава от цяла Европа. Йотова ще се включи и в обичайното най-дълго хоро в Копенхаген, проведено от група за национални танци „ Дилмана “. По-рано вицепрезидентът ще беседва с представители на Асоциацията на българските фолклорни сформира в чужбина.

***
София.
От 9.00 часа на стадион „ Бистрица “ Български лекарски съюз взаимно с УМБАЛ “Св. Анна ” провеждат футболен шампионат за лекари, самобитно продължение на миналогодишния подобен “Заедно против заболяването ”.

***
София.
От 10:00 часа, ще се организира втори митинг против унищожаването на Боянското тресавище.

***
София.
От 13.00 часа пред постройката на КЕВР (София, бул. „ Дондуков “ № 8-10) Вътрешна македонска революционна организация излиза на митинг против предлаганото нарастване на цената на топлинната сила и на тока.

***
Благоевград.
От 10:00 часа на пл. „ Г. Измирлиев ” ще се организира обред по полагане на цветя в символ на благодарност във връзка 146 години от обесването на Георги Измирлиев – Македончето.

***
Благоевград.
От 19.30 часа на площад " Георги Измирлиев “ ще се състои концерт, на който ще пеят Дара, латино кралете Торино и Пашата и тийнсензацията Дара Екимовa. Концертът ще се трансформира в същински празник на модерната музика, по тази причина не го пропускайте

***
Варна.
От 11.00 часа, в двора на ЦПЛР-Общински детски комплекс, гр. Варна ще се организира награждаването на лауреатите от Националния конкурс за детска рисунка " ПриказкиТЕ ", Варна, 2022 година Той е отдаден на 1 юни - Международния ден на детето. Конкурсът се провежда от ЦПЛР - ОДК, гр. Варна, със съдействието на Община Варна и е включен в Националния календар за изяви по ползи на Министерството на образованието и науката.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа пространство за просвета и обществени начинания ТАМ Велико Търново открива новия сезон на самодейността " 1m2 изкуство " с творба " на доцент Атанас Тотляков.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа парк „ Христо Ботев “ ще се състои гала по полагане на венци и цветя пред паметниците на героите в Алеята на възрожденците и паметния знак на починалите във войните горнооряховчани

От 21.00 часа на пл. „ Георги Измирлиев “ ще се организира тържествена заря инспекция

***
Карлово.
От 9.00 часа Министърът на земеделието доктор Иван Иванов ще взе участие в отбелязването на Празника на розата в гр. Карлово. Събитието ще се организира в розовите градини на Карлово.

***
Пловдив.
От 20.30 часа в Гребна база Пловдив феновете на специфичните преживявания и положителната музика ще могат да видят за първи път шоу, което комбинира специфични Close Proximity фойерверки с лазери, ефектно осветяване, LED екрани, осъществявания с дронове и кино музика.

***
с. Медовец
От 10.30 часа, в село Медовец, община Дългопол, ще се организира възпоменателен митинг-събор с курбан и къса музикална стратегия с възпитаници от област Варна

***
Стара Загора.
От 10.00 часа. Обиколката с име „ Поетична разходка по улиците на Стара Загора “ ще бъде с лидер Ива Духтева от отдел „ Туризъм и юношески действия “. Началната спирка Туристически информативен център, бул. " Руски " 27.

***
Стара Загора.
От 9:30 часа в заседателната зала на хотел „ Калиста “ в Старозагорски бани, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и Томислав Дончев, заместник-председател на партията, ще приказват по настоящи тематики по време на Регионалната политическа академия на МГЕРБ.

***
Шумен.
От 12.00 часа над 20 ретро автомобила идват в Шумен. Участниците в XVII издание на Класик рали „ Златни пясъци “ – стадий Шумен ще дойдат сред 12,00 и 12,30 часа в центъра на града. Те ще се подредят по бул. „ Славянски “ в региона сред Република България „ Стилиян Чилингиров “ и постройката на общината, където водачите ще показват майсторско ръководство сред конуси. След това колите ще се изтеглят към часовата контрола при пивоварния цех за идващия стадий на ралито. Оттам екипажите ще потеглят към паметника „ Създатели на българската страна “ и ще продължат към Велики Преслав, като крайната точка е Сливен.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР