Дания е сключила споразумение с Косово, според което Прищина ще

...
Дания е сключила споразумение с Косово, според което Прищина ще
Коментари Харесай

Дания праща под наем затворници в Косово, струва ѝ милиони

Дания е сключила съглашение с Косово, съгласно което Прищина ще ѝ даде чартърен 300 затворнически килии поради пренаселеността на местата за излежаване на присъди " отнемане от независимост " в скандинавската страна. Споразумението ще влезе в действие през 2023 година, съобщи БНР.

Според сделката Копенхаген ще заплаща на Прищина 15 милиона евро годишно, като съглашението е подписано за период от 5 години. Има вид и за удължаването му.
Омикрон затвори Дания
Заради бързото разпространяване на разновидността Омикрон на ковид от през днешния ден Дания още веднъж затвори доста от културните си обекти, съобщи...
Прочети повече
Миналата седмица Дания разгласи, че пандизчиите, които ще изпраща в Косово, ще бъдат чужденци, подлежащи на депортиране след изтърпяване на присъдите им. Лишените от независимост ще отиват в затвор в град Джилан, на към 50 км от столицата Прищина.

От 2015 година броят на пандизчиите в Дания се е нараснал с близо 20 %, а броят на надзирателите е намалял със същия %.

Датският министър на правораздаването Ник Хекеруп дефинира съглашението като революционно и изрази вяра, че по този начин ще бъде понижен натискът върху чиновниците в пандизите. Косовският му сътрудник Албулена Хаджиу означи, че в балканската страна има сред 700 и 800 свободни затворнически места.

Дания към този момент разгласи проекти за депортиране на пандизчии след излежаване на присъдите им в затвори в страната. До 2020 година техният брой трябваше да е 350.
Дания арестува четирима разузнавачи за шпионаж
Датската работа за сигурност PET заяви през днешния ден, че е арестувала четирима чиновници на разузнаването, обвинени в приключване на поверителн...
Прочети повече
Подобна процедура към този момент е прилагана в други европейски страни. Норвегия и Белгия са наемали затворнически килии в Нидерландия.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР