Даника Роум от Демократическата партия стана първият транссексуален, избран за

...
Даника Роум от Демократическата партия стана първият транссексуален, избран за
Коментари Харесай

Транссексуален влезе в щатско законодателно събрание в САЩ

Даника Роум от Демократическата партия стана първият транссексуален, определен за народен представител в законодателно заседание на американски щат, съобщи Асошиейтед прес.

На изборите за Камарата на делегатите във Вирджиния някогашната журналистка Роум победи борещия се за нов мандат републиканец Боб Маршал, един от най-консервативните законодатели в щата с 25-годишен депутатски стаж.

По данни на организацията "Виктъри фънд ", която поддържа на избори членове на полови малцинства, Роум е първият претендент за щатски органи на властта, декларирал намерено, че е транссексуален, и след това определен.

Родената като жена Даника Роум е почнала на 28-годишна възраст терапия за смяна на пола. "Няма значение по какъв начин изглеждаш, от кое място идваш, с кого враждуваш или кого обичаш. Ако имаш положителни хрумвания за обществена политика, в случай че си дипломиран за работата, имаш всички права да сложиш своите хрумвания на масата ", сподели тя в изявление за АП.
Вчера на избори в Минеаполис, щата Минесота, афроамериканката Андреа Дженкинс, също транссексуална, е била определена за член на градския съвет, което също е без казус в Съединени американски щати, заяви още организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР