Даниил Медведев стартира участието си на тенис турнира на тревни

...
Даниил Медведев стартира участието си на тенис турнира на тревни
Коментари Харесай

Медведев и Циципас започнаха с успехи в Хале

Даниил Медведев започва присъединяване си на тенис шампионата на тревни кортове в Хале, Германия, с двусетова победа над Маркос Гирон – 6-4, 6-3, за към час и 10 минути игра.


Поставеният под номер 1 в главната скица руснак трябваше да избавя точка за пробив още в първия си сервис гейм, само че по-късно на собствен ред проби американеца в петия гейм. Медведев отрази още една опция за връщане на брейка в шестия, преди да поведе в сетовете. Третият в света избави и третия късмет за пробив пред Гирон в шестия гейм на втория сет, след което влезе в серия от три безответни, с цел да се поздрави с крайната победа.

И двамата изиграха доста изчистен мач откъм непредизвикани неточности, като Медведев завърши със 17 уинъра и единствено една непредизвикана, а салдото на Гирон бе 23-4. В осминафиналите руснакът ще играе с Ласло Джере от Сърбия.

Вторият подложен Стефанос Циципас също не позволи изненада на старта, въпреки и да имаше надалеч повече компликации против Грегоар Барер от Франция, печелейки с 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3).


Първият сет отиде на сметката на французина след страховит тайбрек, в който Циципас имаше сетбол при 6-5, само че не го оползотвори, преди Барер да нанесе своя удар след три следващи точки. 58-ият в света направи пробив в третия гейм на втория сет, само че именитият му противник върна брейка, а по-късно направи още един, с който постави точка на разногласието в частта. Третият сет, сходно на първия, бе решен с тайбрек. В него обаче този път ликува Циципас.

За място на четвъртфиналите първата ракета на Гърция ще играе с чилиеца Николас Джари. Във втори кръг на конкуренцията са още Денис Шаповалов и Брандън Накашима. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР