Даниел Лорер набира тежест сред депутатите на ППТри лагера мерят

...
Даниел Лорер набира тежест сред депутатите на ППТри лагера мерят
Коментари Харесай

Нов скандал! Кирил Петков и Асен Василев цепят Промяната

Даниел Лорер набира тежест измежду депутатите на Политическа партия Три лагера мерят сили в " Продължаваме промяната ", някогашният премир в изолираност
 

Тежкото разминаване сред мечтано и фактически е в дъното на дефинитивно и непоправимо разстройство в връзките сред налагания от 2020 година и изгрял като слънце на политическия небосвод тандем Кирил Петков - Асен Василев. Разломът сред двамата прокламирани като харвардски ученици сътрудници е все по-видим и към този момент се е пренесъл и на територията и на парламентарната им група. Разделителните линии в нея са обрисували минимум три групи по ползи, а единственото общо сред тях е
-->
желанието им да се върнат във властта

въпреки и по разнообразни способи.

Три са и главните събития, които подвигнаха завесата пред зреещия спор сред съпредседателите на " Продължаваме промяната ".

Първият се очерта още след рухването на държавното управление на Кирил Петков на 22 юни 2022 година при единствения сполучлив избор на съмнение в най-новата ни история, предшестван и вероятен поради скъсаните връзки сред Политическа партия и партията на Слави Трифонов Има Такъв Народ. Тогава под различен претекст Българска социалистическа партия също отхвърли поддръжка за второ държавно управление на разпадналата се четворна коалиция отпред с Кирил Петков и заложи на Асен Василев. А след неуспеха по съставянето му, на свикания от хиперактивния татко на Петков - Петко Петков, митинг пред Народното събрание се появиха едвам двадесетина души. За разлика от мощната навалица, свикана след генералната подготовка на резултатния избор на съмнение преди този момент - свалянето на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев (ПП).

Вторият събитиен знак за цялостната самозаблуда, в която най-много Кирил Петков, само че с поддръжката и на Асен Василев, завличат някогашната ръководеща партия, е отводът й да се коалира предизборно с Демократична България.  И по този начин с днешна дата да има минимум 73-ма депутати и да бъде безусловна първа политическа мощ, претендираща за първия мандат за сформиране на държавно управление. Причината е

бакалската сметка за депутатските позиции

с които могат да възмездят намаляващите си последователи, част от които биха отишли при хората на Христо Иванов и Атанас Атанасов, въпреки в Политическа партия към момента да са останали искащи сами да финансират бъдещото си престояване в Народното събрание. Така те отблъсват и третия си сътрудник в ръководството, който даже и да декларира поддръжката си за бъдещо държавно управление с мандата на Политическа партия, е на правилото " парен каша духа ". А и все по-недвусмислено от Демократична България претендира за възможния трети мандат, очевидно пресметнали невъзможността на Политическа партия да сформира нов кабинет с втория, който неизбежно ще отиде при тях.

Третото събитие, което дефинитивно разсея илюзиите за ново общо ръководство освен на досегашните сътрудници на Политическа партия в лицето на Българска социалистическа партия и Демократична България, само че и на огромна част от депутатите на някогашните властимащи, стана неуспехът на опита на Петков и Василев да наложат своя претендент за ръководител на 48-ото Народно заседание в лицето на Никола Минчев. А посредством избора на представителя на ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов на този пост чагъртаната близо две години политическа групировка освен дефинитивно излезе от изолацията, само че даде и ясна поръчка, че възстановява силата си.

Това постави

завършек на привидното единство

сред Кирил Петков и Асен Василев, плакатно демонстрирано с изрисувания с физиономиите им рейс по време на предизборната акция, след която поради шумно прокламираните от тях обществени ограничения анализаторите изрично оповестиха Политическа партия за новата лява партия. А лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че са й откраднали обществената стратегия и внезапно взе завоя към друга вероятно ръководеща коалиция, влизайки като фронтмен в единението зад Вежди Рашидов отпред на Народното събрание. След което си го върна тъпкано на Политическа партия, като извади мръсното долни дрехи на водените от Кирил Петков пазарлъци с нея да отдръпна настояването си за новото въвеждане на хартиената бюлетина против поддръжката на Политическа партия за аления претендент за ръководител на Народното събрание Кристиан Вигенин.

На това място всички бодряшки внушения на склонния към инфантилизъм Кирил Петков, отправяни към съпартийците му, дефинитивно са рухнали. И войната му с кръга към Асен Василев, зад който стои все по-нарастващо и надалеч по-прагматично лоби, към този момент е съвсем открита. В неотвратимото му детрониране към този момент изплуват и старите грехове на неконтролируемо прочувствения съпредседател на Политическа партия, упрекван от останалите за бързия и към този момент сякаш неминуем провал на новосъздадената партия. Асен Василев се зае да взема решение задълбочаващите се проблеми още през май тази година, когато заведе брачната половинка на Петков - Линда, в самолета с българската делегация за Рим и

смъкна от него фаворитката

на премиера Лена Бориславова. Но не навакса.

Основните грехове на Кирил Петков са групирани по няколко оси. Първата е точно скандалната му симбиоза с шефката на кабинета му в Министерския съвет Лена и цялостната му взаимозависимост от нея, довела до непреодолимо дискредитиране на ръководството на Политическа партия. Асен Василев е удържал очевидна победа в тази борба с Петков, защото посочената за злобен талант на някогашния министър председател дама даже изпадна от листите на партията за изборите на 2 октомври.

Вторият непростителен съгласно прагматиците в " Промяната " грях на Петков е едноличното решение за ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Както стана ясно и от разкритията на Слави Трифонов, нито един от сътрудниците на Политическа партия в ръководството не е бил осведомен за акцията.

Това обаче е дребната пакост. Далеч по-сериозна е вредата от реакцията на основно посолство у нас на този арест, отправило тежки рецензии поради некоординираното с останалите и законово неиздържано решение на Петков невиждано за европейска страна да арестува лидера на най-голямата опозиционна партия. За стоплянето на тези връзки не оказа помощ даже изгонването на 70 дипломати и чиновници на съветското посолство у нас и те хлътнаха дълбоко във фризера. А във вътрешнопартиен проект Петков си завоюва и тлъста черна точка, защото с този разгласен за противозаконен от съда арест безусловно изписва вежди на Бойко Борисов, извади ГЕРБ от изолацията и, макар машинното гласоподаване, партията стана първа политическа мощ.

Допълнителните негативи, които Петков натрупва в очите на основните фигури в Политическа партия, само че и на " батковците " в Брюксел, са изчезналите закони по Плана за възобновяване и резистентност, без които България е обречена на безпаричие, натоварено с

великански задължения и бюджетен недостиг

в прорез с желанията на Асен Василев да го покрива с евросредства. Както и кривата сметка на Петков още веднъж да стане министър председател, поради която постанова неприемливия за множеството депутати от Политическа партия Андрей Гюров като ръководител на парламентарната им група, претрупан с разкрития за връзки с съветски банки и олигарси около несполучливия му опит му да оглави Българска народна банка.

Резултатите от последните парламентарни избори са разцепили някогашната ръководеща партия на към този момент ясно обрисувани лагери, а брауновото придвижване на колебаещите се в нея е завършило. Два от тях са обединени в позицията си освен като родоначалници на плана Политическа партия, само че и като прагматици с ясни искания за наличие във властта, без което той неизбежно ще се разпадне.

Тяхното очевидно лице е Асен Василев. Но измежду депутатите на все по-силна поддръжка се радва надалеч по-балансираният Даниел Лорер, демонстриращ съвършеното си умеене за самоконтрол. И стимулиран за него от прагматични фамилни и бизнес ползи за присъединяване във властта. А това раздира изолационната верига към Петков и Василев, демонстрирана от останалите политически сили при опита им да ги привикат на съвещания за бъдещия парламентарен началник, когато двамата останаха сам-сами в Зала " Запад " на Народното събрание.

Още един клуб по ползи измежду депутатите от Политическа партия се пробва да образува и нападателният в совалките си разколник от Има Такъв Народ Радостин Василев. Заради фриволното държание на Петков обаче той също е влезнал в категорията на губещ, защото бленуваната от него правна комисия, която да оглави, отиде при ГЕРБ-СДС. Освен това в депутатите от " Промяната " сработва и правилото, че

предателят постоянно е изменник

и малко от тях са склонни да му се доверят, изключително след неуспеха му като разколник от партията на Слави Трифонов, който не си свърши работата и по този начин провали опита за сформиране на второ държавно управление на Политическа партия отпред с Асен Василев и макар шетнята му из Северозападна България.

Тъй или другояче в най-неизгодна позиция в до неотдавна ръководещата партия е продължаващият да се изживява като неин основател и министър председател Кирил Петков. Вероятно политическата му мъка ще продължи до съставянето на държавно управление от 48-я парламент. За което към този момент са сигурни единствено две неща. Първо, че този проблем няма да се реши скоро, което слага на тестване издръжливостта на Петков.  И, второ, че няма да стане с втория мандат - точно на Политическа партия. Според значимите фактори в " Промяната " оттук насетне елиминирането на Петков и успеха на прагматиците в Политическа партия са сигурни. А борбата на инфантилизма против прагматизма в Политическа партия - завършила. Покрай което и оцеляването на партията най-малко до края на този определян като къс мандат парламент е обезпечено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР