Данъчните в България и Гърция погнаха нашенци за укриване на

...
Данъчните в България и Гърция погнаха нашенци за укриване на
Коментари Харесай

На тези българи в Гърция им се стъжни! Причината

Данъчните в България и Гърция погнаха нашенци за укриване на приходи от наеми. „ Приходите се таксуват в южната ни съседка според Спогодбата за отбягване на двойното данъчно облагане, подписана сред двете страни през 2002 година “, обясниха от Национална агенция за приходите, предава „ Телеграф “.

Нашенците обаче би трябвало да заявяват наемите в годишната си данъчна декларация, с цел да може те да бъдат изключени от общата данъчна основа в България.
-->
Двете страни непрекъснато си обменят информация за данъчни цели както автоматизирано, по този начин и при питане, обясниха от българската приходна организация. Отделно част от българите с парцели в Гърция се ревизират и по друга линия. Национална агенция за приходите прави проверки на закупилите или продалите къщи или жилища там през 2016 година

Целта е да се откри дали заявените им приходи дават отговор на имущественото им положение. И в случай че в процеса на проверките се открият укрити приходи, те да се обложат с 10 % налог. На мушката са близо 1900 нашенци, а инспекциите са почнали през октомври предходната година. Възложени са 872 проверки на лица, при които са открити данни за разминаване сред приходи и имущество.

По неофициална информация нашенците с парцели в Гърция са към 10 000. Нашите сънародници избират да купуват в Северна Гърция и изключително в регионите на Кавала, Офринио, Неа Перамос и даже Халкидики. Българите са в топ 10 на купувачите и за последните 5 години по оценки на локални брокери са вложени сред 150 и 180 милиона евро.

Обявите на нарушителите се блокират и изхвърлят от платформите, а санкциите стартират от 5000 евро и се удвояват при последващо нарушаване. Гръцките управляващи са подписали съглашения с въпросните уеб сайтове, като те дават противоположна информация към управляващите.

Експерти настояват, че  гръцките управляващи не дават детайлно пояснение за информацията в декларацията, че става въпрос за един обект и това провокира недоразумения и проблеми. Задължително да обявявате пред Национална агенция за приходите в годишната си декларация парцела си в Гърция. Така ще избегнете проблеми, свързани с противоположната информация, пращана от гърците към България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР