Данъчни патрули ще срещат вече русенци по магазините и заведенията

...
Данъчни патрули ще срещат вече русенци по магазините и заведенията
Коментари Харесай

Данъчни ще патрулират по заведения и магазини

Данъчни патрули ще срещат към този момент русенци по магазините и заведенията през лятото. Те са ясно обозначени със специфични дрехи, на които ясно си личат брандовата емблема и присъщия надпис на приходната организация. Патрулите са формирани от по двама чиновници в офиса на Национална агенция за приходите в Русе и тяхната цел не е да правят изненадващи инспекции и да сформират актове за установени нарушавания, а превантивно да припомнят на търговците да издават, а жителите да изискват касови бележки. Те ще ревизират дали фискалните устройства са изрядни, дали разполагат с нужната документи, дали продавачите умеят да работят с тях, тъй като от предходни инспекции се оказва, че не всички знаят по какъв начин, да вземем за пример, да си създадат информация с промеждутъчен доклад за закрепената в уред сума в средата на работния ден.
Специално внимание ще обръщат и за настоящата информация на наложителния надпис до касовите апарати за издаване на фискални бонове. Съгласно член 38 т. 1, алинея 2 от Наредба Н-18 от 2006 година за вписване и отчитане на продажби в комерсиалните обекти посредством фискални устройства, е наложително в стационарен търговски обект на видно за клиента място до фискалното устройство да бъде сложено известие, уведомяващо клиента за неговото обвързване да съхранява касовата записка до овакантяване на комерсиалния обект, и телефон за контакти с Национална агенция за приходите по местоположение на комерсиалния обект.
За да се изпълнят нормативните условия и с цел да се даде на клиентите действителна опция да подават сигнали за нередности, до касовите апарати в комерсиалните обекти се изисква в надписите да бъде отразена следната информация: „ Уважаеми клиенти, Ваше обвързване е да изисквате и съхранявате касовата записка до овакантяване на комерсиалния обект. За сигнали и връзка с Национална агенция за приходите използвайте телефон 0700 – 18 – 700 - Национален информативен център. “
Данъчните патрули от офиса на Национална агенция за приходите в Русе ще подтикват този развой и с разпространение на осведомителни материали за интензивно присъединяване на жителите в националната лотария с касови бележки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР