Дамите се тревожат за децата, мъжете – за КитайПандемията от

...
Дамите се тревожат за децата, мъжете – за КитайПандемията от
Коментари Харесай

За какво се тревожат мъжете и жените в пандемията

Дамите се тревожат за децата, мъжете – за Китай
Пандемията от COVID-19 ускорява напрежението измежду хората, само че терзанията на мъжете и дамите са разнообразни. Докато мъжете се безпокоят повече за рецесията в обществото и стопанската система, дамите са по-загрижени за фамилията и приятелите си, пишат в. „ Дейли мейл " и Българска телеграфна агенция. Изследването е направено на 6 и 7 април, когато Борис Джонсън бе в болница, ден след невижданата тирада на кралица Елизабет Втора.

Учените от лондонския академични лицей са поискали от 2500 души да опишат какво усещат в пандемията. Отговорите им са категоризирани в няколко тематики, като " национално влияние ", " семейство и другари ", " болест/смърт ", " безпокойства за здравето ", " други ".

Описанията на дамите два пъти по-често попадали в категорията " семейство и другари " - 7,7 % от употребяваните от тях думи били на тази тематика, до момента в който при мъжете те били 3,9 %.

Мъжете пък два пъти по-често споделили терзания, съдържащи думите " страна ", " страни ", " ръководство ", " свят ", " Китай ", които попадат в категорията " национално влияние ".

Около 7% от думите, употребявани от мъжете, са с по-голям обсег за обществото като цяло, при 2,6% са дамите. Дамите изразили повече паники и стрес, само че и двата пола били доста загрижени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР