Дамите да се обличат като зелки – с много дрехи,

...
Дамите да се обличат като зелки – с много дрехи,
Коментари Харесай

Проф. Рачев обяви изненада от времето. Идат 14 особени дни

Дамите да се обличат като зелки – с доста облекла, които да смъкват една по една, когато се затопли. Този съвет даде топ климатологът проф. Георги Рачев в студиото на бТВ. И направи изненадваща  прогноза – идват 14 доста особени дни.

Чака ни едно факсимиле – златна есен, въпреки че багрите към момента са зелени. Облеклото ще бъде вид " зелка " - сутринта с няколко облекла, а към обяд ще стартира да се махат, сподели професорът.
-->
„ Чака ни 10 или 14 дневен интервал с доста слънце, с липса на мъгли, ще бъде и топло. Сутрин минимални температури ще са 5-10 градуса, междинните температури ще са към 20-25 градуса “, уточни той.

По думите му за всичко това е отговорен един доста огромен антициклон, който ще се настани от на следващия ден следобяд над Балканския полуостров.

„ Въздушната маса, която го построява не е богата на влага, поради това няма да има утринни мъгли. Нормален октомври с по-ниски от естественото превалявания “, разяснява той.

Средносрочната прогноза на Европейския център демонстрира, че температурите ще са над междинните с половин - един градус, т.е. - 10-14 градуса.

В София през днешния ден ще бъде най-студеният ден за идващите 10 дни. Сутрешните температури няма да са летни - въпреки всичко сме октомври, добави той. Проф. Рачев добави, че се чакат ниски равнища на превалявания. 

" В Пловдив от четвъртък температурите ще са над 20 градуса. Нарочно не съм подбрал морето, тъй като водата е към 15 градуса. Там ще има още по-златна есен, защото водата ще ги затопля ", добави той. В цяла Европа ще бъде топло, заключи климатологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР