Дамиен Абад, новоназначеният френски министър за солидарността, автономията и хората

...
Дамиен Абад, новоназначеният френски министър за солидарността, автономията и хората
Коментари Харесай

Новоназначен френски министър отхвърли обвинения в изнасилване

Дамиен Абад, новоназначеният френски министър за солидарността, автономията и хората с увреждания, в неделя изрично отхвърли, че е изнасилил две дами

Изявлението му пристигна след обвинявания, оповестени от уеб страницата Mediapart в публикация, която цитира изявленията с дамите, отправили обвиняванията, заяви "Ройтерс ", съобщи

Жените настояват, че Абад ги е принудил да имат нежелани полови връзки с него. Действията са се случили в края на 2010 година и началото на 2011 година

Една от дамите е подала тъжба в полицията против Абад през 2017 година, която обаче е била затворена без спомагателни дейности, заяви Медиапарт.

"Оспорвам с най-голяма мощ тези обвинявания в полово принуждение, сподели той в изказване, изпратено до Ройтерс. Сексуалните връзки, които съм имал през целия си живот, постоянно са били по взаимно единодушие. "

Абад сподели, че неговото заболяване артрогрипоза, което визира и четирите му крайника, прави физически невероятно осъществяването на дейностите, в които е упрекнат.

Абад се причисли към държавното управление, образувано в петък, след преизбирането на президента Еманюел Макрон.

Потърсена да разяснява обвиняванията против Абад, министър председателят Елизабет Борн сподели, че не е знаела за тях, когато той влезе в държавното управление.

"Ще бъда доста ясна: по всички тези тематики за полово принуждение не може да има безотговорност и би трябвало да продължим да действаме, тъй че дамите, които може да са жертви на тормоз, да могат да приказват свободно ", сподели тя.

Борн сподели, че нейното държавно управление ще понесе следствията от назначението на Абад, "ако има нови детайли и бъде намерено ново дело ".

Тя не даде повече детайлности.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР