Дамата, която отговаря в правителството за развитието на българския туризъм,

...
Дамата, която отговаря в правителството за развитието на българския туризъм,
Коментари Харесай

Ангелкова не видя презастрояване по Черноморието

Дамата, която дава отговор в държавното управление за развиването на българския туризъм, не вижда за какво се тревожат природозащитниците.  " Невярно изказване е, че Черноморието се презастроява ", съобщи пред Нова тв министър Николина Ангелкова по повод на протестите в последните дни против следващите кръпки в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и унищожаването на плажовете с желязо и бетон.  " Зелените " се възмущават, че екипът на Ангелкова и депутатите " избавят " брега от плажуващи, палатки и кемпери, а продължават да не взимат мерки срещу издигнати и строящи се хотели колоси, помпозни нощни заведения и басейни върху пясъка съвсем до морските талази. На 20 юни ще има огромен " зелен " протест пред президентството с искане президентът да наложи несъгласие на поправките в закона.

Вместо да разяснява неуместните въпроси, Ангелкова изрецитира в студиото на телевизията поредна порция статистически данни и голи заявления. " В закона ясно е записано, че се не разрешава всякакво строителство върху дюни и надлежно да се видят параметрите, които са силно  лимитирани за зона А и Зона Б. Навсякъде по света има разнообразни места за отмора и хората си избират. Ние непрекъснато вършим разбори, с цел да можем да профилираме нашата услуга. България е позната като дестинация, която предлага качество на добра цена. Имаме растеж и 27 милиона осъществени нощувки. Правим доста за привличане на повече туристи към България ", посочи тя.

" Цяло лято нашите мобилни екипи са по плажовете. Безкомпромисни ще бъдем към всички концесионери, които позволяват нарушавания. Задължително би трябвало да има обезпечен безпроблемен свободен пешеходен достъп до плажовете, те да се поддържат и почистват. Имаме 80 плажа чартърен и 60 са отдадени на концесия. Безкомпромисни сме към всички нарушавания и произволи на плажа, уточни министърът. Имаме телефони за сигнали и нередности, увери Ангелкова.

На фона на бодрите изявления на отговорничката за туризма фейсбук групата " Бетономорие " всеки ден разгласява ужасяващи снимки на бетонни чудовища, строителни скелета и унищожени български плажове.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР