Дали вече не живеем в бъдещето?Известният американски водещ и комик

...
Дали вече не живеем в бъдещето?Известният американски водещ и комик
Коментари Харесай

Когато София отиде на гости на Джими Фалън

Дали към този момент не живеем в бъдещето?
Известният американски водещ и комедиант Джими Фалън неотдавна имаше необикновени посетители в шоуто си: Гепард, София и Томатан. Не, това не са псевдоними на музиканти или някакви актьори. Става дума за роботи.

Гепард (от англ. cheetah) е концептуален артикул на известната със своите роботи Boston Dynamics. Симпатичният робот беше показан преди няколко години, като дребен другар на Big Dog, друга разработка на компанията. Невинният тип на роботчето (умален първообраз на по-големия Гепард) не би трябвало да ви подлъгва. Подобно и на други планове на Boston Dynamics и той е субсидиран от американските военни и кой знае каква роля ще извършва, когато излезе на бойното поле. Всъщност, както и бива обяснено във видеото нагоре, Гепард е основан за осъществяването на избавителни и различен вид задачи, като навлизане на мъчно налични или рискови за човек места.

Следващият посетител на Фалън идва от Япония и съставлява артикул на рекламна акция и група причудливи актьори, известни с името Maywa Denki. „Томатан“ беше показан преди три години като част от упоменатата акция, провела се към Токийския маратон.

Всички сте виждали по какъв начин бягащите в сходни надпревари се поддържат по време на надпревари с банани. Но, както се оказва, доматът е не по-малко потребен. Той е богат на каротиноидния пигмент ликопен и доста други потребни субстанции.



„Доматите се комбинират по превъзходен метод със спорта, само че в никакъв случай не сме виждали спортисти да ядат домати по време на спортни събития“, изяснява пред медиите през 2013 Шигенори Сузуки, академик в Kagome, японски производител на артикули на доматена основа и спонсор на акцията. Той и неговите сътрудници разкрили, че за разлика от бананите, на доматите им липсва едно „свойство“: „На доматите им липсва мобилност“, споделя напълно съществено Сузуки. Така се ражда и Томатан. Както може да видите, Фалън се забавлява същински с Томатан и неговия основател.



Но същинската звезда на предаването беше София. Вероятно си спомняте самообучаващият се робот на Дейвид Хансън и Hanson Robotics. София е първият робот в света, получил поданство и първият робот, приказвал пред асамблеята на Организация на обединените нации. Това, което същински впечатлява обаче в съответния случай е дуетът, който София прави с Фалън по музиката на известната балада на Great Big World и Кристина Агилера, Say Something. Гледайки ги човек може да не помни апокалиптичните сюжети от ленти, като „Терминатор“ и сходни, и да се замисли какъв брой пълноценна би могла да бъде в бъдеще връзката сред хората и интелигентните машини. Приятно гледане!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР