Дали тези показни убийства имат политически цвят, ще разберем, ако

...
Дали тези показни убийства имат политически цвят, ще разберем, ако
Коментари Харесай

Крум Зарков: Дали тези показни убийства имат политически цвят, ще разберем, ако поне едно от тях бъде разкрито

„ Дали тези показни убийства имат политически цвят, ще разберем, в случай че най-малко едно от тях бъде разкрито. “ Това съобщи секретарят на президента по правните въпроси Крум Зарков по отношение на гибелта на Мартин Божанов-Нотариуса. Той разясни, че няма по какъв начин да се спекулира, откакто нито е известно кой е килърът, нито кой е поръчителят.

Подобни случаи Зарков дефинира като шамар за българската правосъдна система.

„ Ние направихме крачки напред, само че с цел да има резултат, би трябвало законите, които гласувахме, да бъдат прилагани “, сподели още той. А обществото трябвало да бъде нетърпимо към корупцията. По негово мнение тъкмо за това ставало дума – споразумяване на проблеми и афери по втория метод.

Зарков коменира и политическите престрелки сред президента Румен Радев и Делян Пеевски.По негови думи залогът сега е същият като през 2013 година – дали ще имаме естествена правова страна, или мафиотизирана такава. Разликата в този момент е, че този конфликт би трябвало да приключи изрично.

Дали тези показни убийства имат политически цвят

Убийството на Мартин Нотариуса доста наподобява на това на Алексей Петров. На това мнение е Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията, напомня SafeNews.

„ Рано е да се каже дали моделът на старите поръчкови убийства се завръща. Половин година мина от убийството на Алексей Петров. Нека забележим дали ще има други такива тежки произшествия “, разяснява още той.

Безлов добави, че „ Нотариуса е една много тъмна фигура “, а през 2004-2005 година има десетки, стотици публикации във вестниците за измамина възрастни хора, фалшификации с жилища. Той е наказан и е първият, на който се лишава имущество от КПКОНПИ.

„ Към оня миг, когато имотните измами са в разцвета си, Божанов е много известна фигура “, посочи Безлов.

Според него прави усещане работата с прокурори и съдии.

„ Може единствено да спекулираме сега, тъй като има както заинтригувани хора на високо равнище, по този начин и елементарни хора, които са жертви “, уточни той.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР