Дали със забавянето на американските изтребители или без него, положението

...
Дали със забавянето на американските изтребители или без него, положението
Коментари Харесай

Можем ли да пазим небето си? Какво призна военният министър

Дали със забавянето на американските изтребители или без него, ситуацията във Военновъздушните сили е сериозно.

Затова ще ни се наложи да работим с нашите съдружници. Това призна военният министър Драгомир Заков след срещата на НАТО.

„ Там решенията са отлагани много дълго време, по тази причина в този момент сме в обстановката, в която би трябвало да се взимат бързи и виновни решения. Те не постоянно са най-популярните и не носят гласове. Обаче тези решения са значими за сигурността на България и на българските жители, както и сигурността на водачите. Ще ни е мъчно да поддържаме качествата си, защото Русия, Украйна, Беларус явно не са варианти. Ще би трябвало да работим с нашите съдружници, без това няма да стане”, изясни военният министър.

По думите му това състояние не касае единствено авиацията, само че и сухопътни войски и в някаква степен и флота.

"Няма по какъв начин да запълним дефицитите си без да работим с нашите съдружници, в това число на българска територия. В дълготраен проект обаче България от потребител на сигурност би трябвало да се трансформира в снабдител на такава. Тоест да развием качествата си дружно с нашите съдружници, с цел да реализираме равнище, в което България сама да подсигурява своята сигурност в границите на груповата защита ", уточни още Заков.

Той не изключи страната ни да изиска усилване на наличието при положение на задълбочаване на спора.

"Нищо не е изключено. Кризата в случай че се развие и заплаши непосредствено България има написани ограничения за съществено наличие на територията ни, което ще е в интерес и на българските жители, с цел да се усещат сигурни. Към момента това, което вършим е бойната група, която се води от България и е под контрола на главнокомандващия на силите на НАТО в Европа. В нея има мултинационален детайл ", уточни министър Заков.

Той добави още, че има поръчки за включване към бойната група от непознати страни, които скоро ще бъдат оповестени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР