Дали има спекула при формиране на цената на млечните продукти

...
Дали има спекула при формиране на цената на млечните продукти
Коментари Харесай

Производител разкри колко ни товарят веригите с цената на млякото

Дали има далавера при образуване на цената на млечните артикули и целесъобразно ли е с 340% да е по-висока цената на млякото от производителя до трапезата ни? На този въпрос се опита да отговори млекопроизводител пред Българска национална телевизия.

Днешната цена е 1,15 лева за литър сподели Николай Гълъбов, който е млекопроизводител от Брезник.
-->
По думите му главната причина за шоковото разминаване сред изкупните цени и тези в магазините са сериозните такси, които се слагат от комерсиалните вериги.

Той даде образец с цената на кашкавала: " Ако един артикул, който го виждате на витрината на дадена верига, е 30 лева, сметнете 40% - 12 лева би трябвало да отидат за веригата. Тоест, млекопроизводителя или фермера, който има това произвеждане, до него няма да стигне тази цена ", показва Гълъбов.

Лек спад на цената може да се чака до няколко месеца сподели Владислав Михайлов от Асоциацията на млекопроизводителите. Има нелоялни търговки практики обаче, сподели още той.

" Големи, извънредно огромни търговски субекти, така наречените огромни търговски вериги - те безусловно са една шепа - управляват достъпа до пазара на 430 млекопреработвателни предприятия ", регистрира Михайлов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР