Дали е бившият вътрешен министър, за когото Софийска градска прокуратура

...
Дали е бившият вътрешен министър, за когото Софийска градска прокуратура
Коментари Харесай

Рашков ли е бившият вътрешен министър, когото прокуратура проверява?


Дали е някогашният вътрешен министър, за който Софийска градска прокуратура е почнала инспекция по сигнал за разстройване на наказателно гонене и пране на пари? Самият Рашков сподели пред медиите, че на този въпрос би трябвало да отговори прокуратурата, съобщи Българска национална телевизия.

" Трябва да питате прокуратурата, това е източникът на информация. А може да питате източникът, от който е тръгнала информацията към прокуратурата ", сподели той.

Рашков съобщи, че през вчерашния ден е имало оповестено писмо по медиите в стила от преди година и половина, когато са го свързали с ръководителя на Държавната организация " Технически интервенции " и са се пробвали да създадат връзка, че двамата обезпечават механически средства да подслушват.

Бившият вътрешен министър сподели, че съгласно Наказателно-процесуален кодекс, би трябвало да се прави инспекция по известие в медиите за данни за осъществено закононарушение. Но той вижда по какъв начин от няколко години една от медиите, която назова " орган на политическа партия и на политическа партия прокуратура " осведоми " подправено, неправилно и злонамерено и очернящо положителното име на българските жители и в доста случаи неговото положително име ".

" Това продължава като отговор на моето присъединяване предходната седмица в взаимно съвещание на правната комисия, на което беше прегледан комплект от законопроекти за изменение и допълнение на Наказателно-процесуален кодекс, в това число процедурата за търсене на наказателна отговорност от основния прокурор. Всички планове, които бяха готови от парламентарни групи, бяха подложени за разискване, само че не стигнахме до края заради напредналото време ", сподели Рашков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР