Дългоочакваният ремонт на пътя Русе - Кубрат зарадва за кратко

...
Дългоочакваният ремонт на пътя Русе - Кубрат зарадва за кратко
Коментари Харесай

Кой и защо барикадира новоремонтирания път Русе - Кубрат?

Дългоочакваният ремонт на пътя Русе - Кубрат зарадва за малко водачите, които го употребяват постоянно

Въпреки че публично трасето не е пуснато в употреба, то бе отворено за придвижване и колите най-сетне можеха да се движат по естествен асфалт. Преди към две седмици обаче пътят в сектора край Тетово бе затворен с бетонни загради и водачите към този момент са пренасочвани по лунния пейзаж от дупки, предава

Обяснение за какво са сложени бетонните блокове не дава никой. Неофициално се приказва, че е направено съзнателно от компанията реализатор „ Автомагистрали Черно море “ от Шумен, която от година чака АПИ да ѝ заплати близо 28 млн.лв. По този метод тя желае да накара страната да се издължи, като провокира недоволството на преминаващите водачи.

Хората споделят, че е извънредно неприятно да карат по разрушения заобиколен сектор, тъй като трошат колите си, а в това време заплащат за винетки. Казват, че не са виждали от дълго време служащи и техника, която да ремонтира, с цел да има причина обновеният сектор да бъде затворен.

Ето част от мненията, направени от водачи пред Русе Медиа:

„ Две-три седмици, откогато е заграден. А преди този момент се минаваше, беше пуснато и се минаваше и беше добре. При изискване, че има подготвен път, да се обикаля през дупки, това не е обикновено за страната “.

„ Нямаше ги бетонните работи, някои ги местим, питаме има ли служители на реда, няма ли и минаваме. Няма служащи, няма знаци, няма нищо. Ние какво сме отговорни, ние може ли да не си платим винетката, с цел да ги накажем – няма по какъв начин да стане “.

„ Само в България може да се случи това нещо – да създадат чисто нов път, тоя път го чакаме от 15 години, в случай че не и повече, чакаме го и това е ситуацията. Ето, негоден път. Доколкото знаем, компанията, която е реализатор на плана, тя ги е сложила, търсят си правата, търсят си и парите. И компанията ги разбирам, вложили са пари и желаят да си вземат, не могат да го създадат безплатно. Но можеха най-малко по празниците да отворят пътя да се минава, в този момент хората пътуват доста “.

„ Новият път стои затворен, ние минаваме от кое място, плащаме винетки ей за туй нещо. Никой не знае за какво е затворен, с малко дете съм, ето от кое място минаваме. Оня ден го направиха и затвориха пътя, никой не знае за какво е затворен “.

Ремонтът на пътя Русе-Кубрат бе разграничен на два лота – на територията на Русенска и на Разградска област, като и на двата лота работеше шуменския клон на „ Автомагистрали Черно море “. По контракт дейностите трябваше да приключат към месец юли 2021 година, само че закъсняха с към 3 месеца. Към момента обаче целият път и в двата си лота няма признат Акт 16 и публично пътят не е подготвен. Но пък краткотрайната организация на придвижване бе отстранена и бе въведена непрекъсната, с цел да се употребява обновеното трасе.

До момента, когато бетонните барикади затвориха сектора край Тетово и цялото придвижване бе пренасочено по остарелия рисков път към каменната кариера, който, с изключение на с дупки, е посипан и с голям брой завои и проблематична мостова структура. Парадоксално е, че по време на ремонта на целия път нито за момент не е спирано придвижването, а имаше поетапно пропускане с изчакване. А в този момент готовият път е затворен незнайно публично от кого и за какво.

Отговори какво тъкмо се случва на пътя Русе-Кубрат и дали има позволени нарушавания от компанията реализатор биха могли да дадат няколко институции, в случай че решат да създадат инспекция. Това са Агенция „ Пътна инфраструктура “, която е възложител на ремонта, и регионалните шефове на Русе и Разград.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР