Дългоочакваният публичен дебют на президентската лимузина от проекта Кортеж няма

...
Дългоочакваният публичен дебют на президентската лимузина от проекта Кортеж няма
Коментари Харесай

Путин встъпва в длъжност без Путинмобила

Дългоочакваният обществен дебют на президентската лимузина от плана " Кортеж " няма да се състои на церемонията по встъпването на Владимир Путин в служба на 7 май, оповестява РИА Новости. Агенцията напомня, че единствено преди седмица министърът на индустрията и търговията Денис Мантуров е удостоверил техническата подготвеност на автомобила за присъединяване в тържественото мероприятие.

РИА Новости, която е част от съветския държавен медиен колос " Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания " (ВГТРК) и мъчно може да бъде упреквана в разпространението на сензационни жълтини на такава тема, се базира на собствен източник, съгласно който режисьорът на церемонията по встъпване в служба в последния миг е отказал да включи новата лимузина на Путин в тържествата. Новият остарял президент на Русия най-вероятно ще поеме към четвъртия си мандат на добре познатата S-Klasse Pullman, която използваше до момента.

Проектът " Кортеж " за нов автомобил за кремълския хайлайф започва през 2012 година и до този миг по разнообразни оценки е погълнал сред 12 и 24 милиарда рубли (€159-€319 млн.). " Путинмобилът " трябваше да бъде подготвен още в края на 2016 година Впоследствие представянето му бе отлагано неведнъж с обещанията, че първичният проект да дебютира по време на инавгурацията на новия съветски президент през 2018 година ще бъде сбъднат непременно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР