Дългоочакваните ремонти на улици, планирани от нас още през 2021

...
Дългоочакваните ремонти на улици, планирани от нас още през 2021
Коментари Харесай

Иван Портних: Строителни фирми, заедно с ПП, искат да превземат властта във Варна!

„ Дългоочакваните поправки на улици, планувани от нас още през 2021 година, се трансформират в оръжие за политически рекет поради идните локални избори. Представители на мощни строителни и пътищарски холдинги скоро несъмнено ще видите в съответна листа за общински съветници “.
Това сподели в обзорното предаване на „ Радио Варна “ – „ Позиция “ кметът на Варна Иван Портних, който е претендентът на ГЕРБ за идващ управнически мандат.
„ Строителни компании, дружно с „ Продължаваме промяната “, се пробват да завладяват властта във Варна, само че заверата им няма да мине. Ние към този момент започнахме деен разговор с Камарата на архитектите и дружно с специалистите ще създадем разбор на Общ устройствен план и ще го променим, тъй че да е в интерес на хората, акцентира кметът и добави, че в понеделник общинската администрация ще сезира прокуратурата за откритите нередности при реализацията на строителни планове.
„ С назначението на новия основен проектант дадохме заявuа, че ще работим за това Варна да е град за хората и да има естествена градска среда. Когато дадохме тази поръчка, видяхме по какъв начин внезапно се надигна мощна вълна на реакция от страна на едрия бизнес. Отстраних предния основен проектант, освен поради презастрояването, а и тъй като беше издал нелегално документи на Благомир Коцев по отношение на противозаконните постройки на поляните в Морската градина “, съобщи още Иван Портних.
„ За този кметски мандат община Варна е изпълнила 47 плана за над 260 милиона лв., макар саботажа от държавната власт през последните години. Подали сме планови оферти за над 270 милиона лв.. Сега, когато на държавно равнище има експертиза, се надявам да бъдат отворени оперативните стратегии и ние с летящ старт ще влезем в този развой “, сподели още Иван Портних.
На въпрос: „ Дали в един възможен идващ мандат на ГЕРБ ще забележим реализацията на плановете за лекото метро и новата страда на библиотеката? “, претендентът за кмет отговори: „ Ако всичко с Оперативна програма стратегии беше наред и бяхме разширили бул. „ Цар Освободител “, както беше планувано, към този момент щяхме да имаме връзка от летището до бул. „ Васил Левски “ и от този бул. до курортните комплекси и то без светофари. Имаме нужните планове за това, само че леката железница е безсмислена, в случай че нямаме нова Индустриална зона. Тя обаче няма по какъв начин да се случи, в случай че не се построи Автомагистрала „ Хемус “. Държавата, през годините, ни спря и зоната, и автомагистралата “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР