Дългоочакваната реконструкция на Рогошко шосе ще започне, след като Община

...
Дългоочакваната реконструкция на Рогошко шосе ще започне, след като Община
Коментари Харесай

Най-после! Започват голям ремонт на Рогошко шосе за 12,5 млн...

Дългоочакваната реорганизация на Рогошко шосе ще стартира, откакто Община – Пловдив избере реализатор на строително – монтажни работи. Обществената поръчка на стойност 12,5 млн. лв. без  ДДС /или 15 млн. с включен данък/  е оповестена и до 3 октомври се одобряват предложения. 

Булевардът е с дължина 4346 метра от моста на Адата до землищната граница на Пловдив. Едновременно ще бъде ремонтирана и разрушената вътрешна улица  IV клас към индустриалната зона сред  Рогошко шосе и бул. „ Марица – север ”. 

Реконструкцията на Рогошко шосе включва унищожаване на старите настилки, създаване на пътна структура, бордюри, сигнализация, маркировка и сигнализация, обезпечаване на комфортно прекосяване на хора с увреждания.

На обслужващата улица с дължина  548 метра се планува създаване на канализационни връзки, нови дъждоприемни и ревизионни шахти, нов тръбопровод и канализация. Изцяло ще бъде сменено уличното осветяване с LED лампи. Офертите ще се отварят на 4 октомври.

Преди няколко месеца бизнесът, чиито офиси и индустриални бази се намират на Рогошко шосе и на вътрешната улица стачкуваха дружно с деятелите от " Спаси Пловдив " с искане за главен ремонт на булеварда. 



Кметът Здравко Димитров даде обещание, че реконструкцията на Рогошко шосе е един от целите, само че е нужно време, с цел да се приготвят условия за социална поръчка. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР