Дългогодишният заместник-министър на финансите и председател на надзорния съвет на

...
Дългогодишният заместник-министър на финансите и председател на надзорния съвет на
Коментари Харесай

Новият министър на здравеопазването вече е ясен. Това е дългогодишният заместник…

Дългогодишният заместник-министър на финансите и ръководител на надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Кирил Ананиев се чака да бъде идващият министър на опазването на здравето. Кандидатурата на идващия здравен министър ще бъде импортирана в Народното събрание в четвъртък и се чака да бъде гласувана от депутатите в петък.

Тя е била одобрена през днешния ден от политическия съвет на ръководещата коалиция, само че име не се оповестява. Досегашният титуляр проф. Николай Петров подаде оставка предишния понеделник след репортаж на Би Ти Ви, в който се твърди, че е дал публични поръчки за 1.6 млн. лева на шурей си.

Според източници на „Дневник“ кандидатурата за нов здравен министър ще бъде гласувана от депутатите в петък, откакто в сряда и четвъртък Народното събрание утвърди на първо четене бюджетите на Държавното публично обезпечаване и на здравната каса, както и националния бюджет за идната година. Като дълготраен зам.-министър на финансите Кирил Ананиев се занимава със съставянето на бюджетите и е допустимо да участва на разискването и гласуването им на първо четене в пленарната зала.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР