Дългогодишният водещ на предаването Общество и вяра по БНТ Горан

...
Дългогодишният водещ на предаването Общество и вяра по БНТ Горан
Коментари Харесай

Горан Благоев при Цветанов. Кой още е в отбора?

Дългогодишният водещ на предаването " Общество и религия " по Българска национална телевизия Горан Благоев и неуспелите кметове на ГЕРБ Атанас Камбитов / Благоевград/ и Георги Икономов /Банско/ са лицата в новия план на Цветан Цветанов „ Републиканци за България ”.

Бившият втори в ГЕРБ показа част от лицата на новата си партия на особено събитие в откритата сцена на НДК. Самото основаване на новата политическа групировка ще е след седмица - на 27 септември.

Сред гостите бяха напусналата неотдавна депутатското си място в ГЕРБ Джема Грозданова, както и престъпният психолог Тодор Тодоров.

" Републиканци за България " не е лидерски план, съобщи Цветанов, огласявайки Инициативния комитет по учредяването на партията. Самият той бе показан като идеолог на плана, един от най-успелите български политици през последните 10 години.

Изненадата бе, че Горан Благоев прочете от трибуната учредителната декларация. Така журналистът се дефинира като един от учредителите.

" Профилът на членовете на Инициативния комитет на " Републиканци за България " е поръчка за нов метод при идентифицирането на провокациите пред страната и построяването на работещи политики. Приоритетите на партията ще са ефикасен парламентаризъм, по-съдържателен и първокласен политически дискурс, диалогичност сред институциите в обществото и повишение на доверието в политическия развой и институциите ", съобщи Цветанов.

Днес поставяме началото на един нов политически план, който би трябвало да отстоява евроатлантическите полезности. Искам да няма значение кой какъв етнос е и на каква възраст е, а да има обединяване, тъй като днешната българска политика, при тази борба, би трябвало да намерим пътя за една нормалност, само че този път да ни даде сегашното, с цел да създадем разбор и да очертаем бъдещето, сподели още някогашният втори в ГЕРБ.

" Предвид днешната институционална рецесия, днешното противопотавяне, неналичието на действителен политически спор, през днешния ден повече от всеки път страната ни се нуждае да защитим единствения вероятен път и това е евроатлантическия път. Това е план, в който желая всичко да бъде транспарантно. Няма предприемчив комитет, който да е бил провеждан толкоз намерено и налично за медиите. Искам да благодаря на всички център-дясно мислещи български жители ", уточни още той.

Много са българските жители, които не упражняват конституционното си право на гласоподаване, тъй като нямат доверие или считат, че политиката е мръсна работа, добави Цветанов и увери, че задачата му е партията да сплоти същинските евроатлантици и да няма никакво отклоняване.

Цветанов уточни, че главните акценти ще бъдат ориентирани към образованието, правосъдна система, междинния и дребния бизнес, културата и електронното ръководство.

Нека бъдем дружно, с цел да успеем – това е планът на специалистите, на водачите, само че няма да бъде план единствено на един човек. Най-важното е да има тим, да има хрумвания. Отборът не е единствено на един човек, тимът сме всички ние, сподели в умозаключение Цветан Цветанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР