Дългогодишният кореспондент на bTV Новините в Италия и Ватикана Вера

...
Дългогодишният кореспондент на bTV Новините в Италия и Ватикана Вера
Коментари Харесай

Престижно признание в Италия за кореспондента на bTV Вера Найденов

Дългогодишният сътрудник на bTV Новините в Италия и Ватикана Вера Найденова получи влиятелно интернационално самопризнание. На 9 април тя беше определена за член на Борда на шефовете на Асоциацията на задграничната преса в Италия - Associazione della Stampa Estera in Italia. Организацията е основана през 1912 година и в нея членуват 450 задгранични репортери от 350 медии и 55 страни по света. bTV е една от тях.

Той би подал оставка, в случай че здравето му се утежни извънредно

“За мен е чест да бъда част от Борда на шефовете на Асоциацията на задграничните публицисти в Италия, само че в същото време и голяма отговорност. Асоциацията е учредена на 17 февруари 1912 г. в Gran Caffè Faraglia - сладоледен салон с аспект към площад Венеция в Рим, от 14 публицисти от 6 разнообразни страни, а през днешния ден членовете са повече от 400. Доверието в мен, което сътрудниците тук гласоподаваха, е резултат от високите професионални стандарти, заложени в работата на интернационалния отдел на bTV Новините и е триумф за българската публицистика “, разяснява тя.

 Вера Найденова има бакалавърска степен по „ История “ и магистратура „ Комуникация и връзки с обществеността “ от Софийския Университет. През 2012  г. отпътува за Рим, където специализира в Папския Латерански университет. Присъединява се към екипа на bTV Новините през 2016 година и от този момент отразява събитията в италианския политически и публичен живот, както и проблемите на българската диаспора на Апенините.

Книжовната и просветителска активност на Кирил и Методий е част от образа на модерна Европа, сподели Росен Желязков

Тя следи и най-важните вести от католическия свят и Ватикана. Освен журналистическата си активност, Вера е арт шеф на годишните италиански кино-награди „ Златен глобус “ в категория „ Телевизионни сериали “.

 Папа Франциск разкри: Иска да бъде заровен отвън Ватикана Светът 3 мин. Папа Франциск разкри: Иска да бъде заровен отвън Ватикана  Българската делегация се поклони пред мощите на св. Кирил в базиликата „ Сан Клементе “ в Рим (СНИМКИ) България 2 мин. Българската делегация се поклони пред мощите на св. Кирил в базиликата „ Сан Клементе “ в Рим (СНИМКИ)  Папа Франциск разкри: Иска да бъде заровен отвън Ватикана Светът 3 мин. Папа Франциск разкри: Иска да бъде заровен отвън Ватикана  Българската делегация се поклони пред мощите на св. Кирил в базиликата „ Сан Клементе “ в Рим (СНИМКИ) България 2 мин. Българската делегация се поклони пред мощите на св. Кирил в базиликата „ Сан Клементе “ в Рим (СНИМКИ)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР