Дългогодишният координатор на ГЕРБ - Русе Пламен Нунев е подал

...
Дългогодишният координатор на ГЕРБ - Русе Пламен Нунев е подал
Коментари Харесай

Пламен Нунев хвърлил оставка на 8 април

Дългогодишният координатор на ГЕРБ - Русе Пламен Нунев е подал партийната си оставка още на 8 април.

На 8 април след изборите подадох оставка за освобождение като член на Изпълнителната комисия и регионален координатор на ГЕРБ за Русе, съобщи за Русе Медиа депутатът. Причината са двете загуби на последните избори – на локалния избор ГЕРБ отстъпи кметското място в Русе на Българска социалистическа партия, макар че завоюва шест от осемте общини в региона, а на отминалите парламентарни избори „ ИТН “ измъкна успеха единствено със 111 гласа.

„ Смятам, че имам доблестта да направя това – да подам оставка, и даже съм задължен след загубите през 2019 и 2021 г.  Вече 15 години съм регионален водач, последният мохикан, който е време да се отдръпна, с цел да има в действителност смяна и да се даде път на нови лица в локалната конструкция. Дори и да не съм към този момент началник, ще продължа да работя за партията в региона и ще оказвам помощ с всичко, с което мога. За мен партийната работа е апостолска “, съобщи Пламен Нунев.

Той благодари на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който му е дал своя вот доверие толкоз доста години. Пламен Нунев ще остане народен представител в новия парламент, в който съставлява ГЕРБ дружно с лидера на листата от Русенския регион Красен Кралев.

Оставката на Нунев ще бъде гласувана на Националния съвет на ГЕРБ, който ще се организира на 11 май.

По-рано през днешния ден на брифинг в централата на ГЕРБ Томислав Дончев бе безапелационен, че на конференцията ще има съществени рокади. Анализът ни ще стигне до равнище секция - от претенденти до резултати, добави той. И подсигурява, че измененията няма да са " фасадни ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР