Дълго мислих върху предложение на БФС. След като си прекарал

...
Дълго мислих върху предложение на БФС. След като си прекарал
Коментари Харесай

Ексклузивно! Новият селекционер на България Илиан Илиев предупреди: Само ако разбера…

„ Дълго мислих върху предложение на БФС. След като си прекарал 5-6 години на едно място, мъчно се напуща този комфорт. В подобен сложен миг, в какъвто се намира нашият народен тим, от който съм бил част, аз обаче съм задължен да дойда да оказа помощ “, съобщи новият селекционер на България Илиан Илиев при представянето си, на което участваха още Георги Иванов-Гонзо, Христо Запрянов и Виктор Игнатов.
,,Познавам огромна част от футболистите, които са част от националния тим, и съм сигурен, че имат по-големи благоприятни условия. Излизат с терзание да играят. Трябва в тези къси дни до значимите мачове да се опитаме да променим мисленето и малко да им дадем самочувствие, да играем вярно тактически “, добави Илиев.
„ Ако имаше квалификации след Нова година, щеше да е мъчно. Този лагер, който следва, е седем дни и по-късно може би ще имаме 10 дни. Така че, когато няма публични мачове, няма да е чак толкоз мъчно да съвместим нещата. Помощникът ми Георги Донков ще е непрекъснато тук в София, тъй че един от щаба ще е постоянно разполагаем “, сподели Илиев, който ще съвместява функционалностите на народен селекционер и треньор на Черно море, предава Блиц Спорт.
„ Първата цел за тези мачове (б.р. – последните ни евроквалификации с Унгария и със Сърбия), които идват е, че би трябвало да променим настроението. Като цели – естествено, най-добре е да побеждаваш. Да играем вярно тактически и да се противопоставим на два тима, които имат ясно изразен жанр. За Лигата на нациите ще сме в такава група, че сме длъжни да участваме и да се опитаме да влезем в по-горна група( б.р. – жребият се тегли на 8 февруари 2024 година в Париж). Това са задачите като въодушевление и позитивизъм. В доста случаи в моята процедура, когато сме излизали да играем за резултат не се е получавало, само че когато излизаш да играеш, резултатите идват.
Треньорската специалност е рискова и постоянно си подвластен от резултатите. В кариерата си изпитвам наслаждение от това, което върша. В момента, в който видя, че не ми е удобно, не ми е мястото тука, сигурно няма да очаквам управлението. Не го споделям, че при най-малкия проблем ще си потегли. Имах по-добри финансови оферти, само че избрах да остана в България. Идвам за да оказа помощ на националния ни отбор.
Конкретно да приказваме за тактичност и схеми мисля, че не е мястото тук. Виждате, че Младен Кръстаич се опита да вкара много млади момчета и някои демонстрираха, че имат място в тима. Имаме доста добра връзка със Сашо Димитров, постоянно ще сме в услуга един на различен. Ще се опитаме да стесним кръга от играчи. Не сме страна с неограничени благоприятни условия. В средата има гении, има хора. Ще взимаме и тези, които могат да оказват помощ на по-младите, постоянно би трябвало да има няколко индивида, които да оказват помощ в този преход. Сега сега ще се съсредоточим върху наборите от 97-ми до 02. Всеки един, който се усеща българин и може да помогне на националния тим е добре пристигнал “.
„ Договорът ми е за 2 години и 7 месеца, лятото ще се реши дали мога да си продължа контрактът с Черно море. Тъй като стартира Лига на нациите, към този момент няма изясненост.
„ Ако тези хора (б.р. – Илиан Илиев-младши, Виктор Попов, футболисти от Черно море) не бяха викани преди мен, може да се каже „ тоя пристигна и почна да вика от Черно море “. Илиан направи положителни игри при Ясен, за Виктор Попов няма потребност да приказваме. Не съм пристигнал в националния тим да давам късмет за развиване на играчите на Черно море. Дойдох тук с тази цел да стабилизираме тима, да демонстрира положително лице.
Със сигурност е добре всички български футболисти да играят, само че като знаем изключително в чужбина каква е конкуренцията, е мъчно. Със сигурност е за предпочитане хората, които играят в България, да играят постоянно. Не недооценявам нашето състезание, само че ще е за предпочитане българин да играе най-малко в 4-5 мача като титуляр, в случай че са шест сред лагерите на националния тим. Ето вижте Илия Груев – сигурно немският и британският футбол се разграничават и хората му дават време за акомодация. Ще бъдем гъвкави, няма да слагаме условия. Ще разглася първите си повиквателни на следващия ден, нямаше по какъв начин да ги разглася преди да стана треньор.
„ Говорих освен с управлението, а и със притежателите на Черно море, че имам две оферти. Това, да не повеждам тима до края на годината и да потегли за чужбина, беше неуместно. Собствениците споделиха, че сме почнали нещо да вършим и би трябвало да си го завърша. Да забележим следващата година по какъв начин ще е “, приключи Илиан Илиев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР